2018-12-11 13:32


Cărbune pentru CET Govora

 |  13:25
Cărbune pentru CET Govora

Populaţia municipiului Râmnicu Vâlcea şi agenţii economici din Parcul industrial “Râureni” nu vor mai avea probleme cu furnizarea agentului termic şi a aburului industrial de către CET Govora, Guvernul alocând în acest sens printr-o hotărâre suma de peste 42 milioane lei, a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Câlea.

“După toate intervenţiile întreprinse săptămâna trecută la toate ministerele care erau factori decizionali în acest sens, în şedinţa de guvern de miercuri s-au alocat banii necesari pentru CET Govora, bani pe care agentul economic respectiv îi avea de achitat către furnizorul de combustibil, SNLO. Sumele au fost 27,253 milioane lei pentru Primăria Râmnicu Vâlcea şi 15,412 milioane lei pentru Consiliul Judeţean. Aşadar nu mai suntem în pericolul de a fi sistată furnizarea de cărbune pentru CET Govora”, a precizat Ion Câlea, precizează Agerpres.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) sistase în urmă cu o săptămână livrarea de cărbune către furnizorul de agent termic pentru municipiul Râmnicu Vâlcea - CET Govora - din cauza unor datorii de aproximativ 45 de milioane lei. CET Govora produce agent termic pentru populaţia din Râmnicu Vâlcea, energie electrică şi aburi industriali pentru toate societăţile de pe platforma industrială Râureni, inclusive Oltchim, folosind drept combustibil cărbune furnizat de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...