2016-12-11 00:41

ECONOMIE


Carduri de credit doar cu buletinul

 |  21:00
Carduri de credit doar cu buletinul

Deşi BNR a limitat, recent, creditele de consum, piaţa împrumuturilor nu a încetinit. Băncile au remediat imediat situaţia, lansând noi tipuri de carduri de credit sau oferind posibilitatea refinanţării celor mai vechi. Multe din noile carduri de credit pot fi obţine doar cu buletinul şi cu un telefon la angajatori pentru a confirma datele oferite de solicitant. Totodată, a crescut şi limita de creditare, până la aproximativ 75.000 de lei.

Deşi cardul de credit este, în aceste vremuri, o soluţie salvatoare pentru mulţi români, puţin ştiu că orice întârziere la plată mai mare de 30 de zile îi trimite în biroul de credite. Spre exemplu, în cazul unui credit de 10.000 de lei, care se cheltuieşte tot şi nu se acoperă până la scadenţă, clientul plăteşte o dobândă de 17,5% şi este obligat să depună în cont încă 5% din sumă. Fiecare zi de întârziere la platăîl poate costa 25 de lei în plus. De asemenea, retragerea de numerar de la bancomat, în locul folosirii cardului pentru plata cumpărăturilor, este mai scumpă decât la un alt card. Astfel, dacă la un card de debit, comisionul este de maximum 0,5% din suma retrasă, la cardul de credit poate fi şi dublu. Unele bănci au introdus chiar restricţia ca numai 40% din suma cardului să poată fi retrasă de la bancomat.

Cardurile de credit se pot refinanţa

În general, cardul se obţine mai uşor decât un credit obişnuit de consum, dar şi sumele sunt mici: în medie, trei salarii. Mai mult, refinanţarea unui card de credit poate reprezenta o salvare, în condiţiile în care nu puţini români au obţinut înainte de criză carduri cu dobânzi foarte mari, în jurul a 30%, care au crescut ulterior chiar până la niveluri de 40%, în cazul unor IFN-uri. Închiderea unui astfel de card cu ajutorul altuia nou, cu o dobândă mult mai micuţă, ce poate coborî sub 20% sau chiar în jurul a 15%, poate aduce clienţilor economii substanţiale. O variantă mai agreabilă de a obţine bani rapid rămâne totuşi o descoperire de cont pe cardul de salariu. Aceasta are costuri mult mai mici decât un card de credit, iar dobânda se negociază cu angajatorul şi variază între 10 şi 15%.

Carduri  oferite direct în magazine

Chiar dacă a dispărut de mai bine de 4 ani, creditul cu buletinul revine sub forma cardului de credit cu buletinul şi un telefon la angajator. Mai mult, acest gen de card se poate obţine direct în magazine de la reprezentanţii unor bănci care “pândesc” clienţii la casă. Acesta este cazul Citibank, care şi-a “instalat” reprezentanţi în magazinele mall-urilor din Bucureşti. După spusele unui reprezentant de vânzări, “cardul de credit poate fi obţinut direct din magazine, doar cu buletinul şi cu o adeverinţă de venit. Dacă se doreşte chiar pe loc cardul, se poate suna la angajator pentru confirmarea locului de muncă şi a salariului deţinut. Cardul are limită de trei salarii, dar limita efectivă este de 75.000 lei, adică trei salarii de 25.000 lei”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-02

TAGURI: carduri, credit, buletinComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CEZAR55
22 Noi 2011

CARE CITIBANK , ACEASTA SA RETRAS DE PE PIATA ROMANIEI SI ESTE IN FALIMENT IN SUA .... CINE ESTE IN SPATELE ACESTEI FANTOME ???? CARE IFN FOLOSESTE SIGLA , BANCA SA RETRAS CU SEDII CU TOT .....? DOMNUL DANIEL CINE SANTETI , DIN CE AN AVETI IN SERTAR ACEASTA RECLAMA ...? CINE VA DAT VOIE SA PUBLICATI ACEST ARTICOL ? VERIFICATI LA NUMARUL DE TELEFON CE FIRMA SE ASCUNDE IN SPATELE NUMELUI DE CITIBANK ? ANAF -UL ESTE TREAZ ??? REDACTIA , CHIAR PUBLICATI ORICE , SANTETI DIN NEAM CU OTV ??
METIN CERCHEZ
22 Noi 2011

am auzit ca si brd da faliment-asa e?
BARSAN MIHAELA
06 Iul 2012

DORESC UN MIC CREDIT PENTRU NEVOI PERSONALE
MATERNIUC MIHAI
26 Sep 2012

doresc un credit foarte rapid de 1500 lei
IACOB LUMINITA
02 Oct 2012

doresc un credit rapid de 2000
BASA ADRIAN
05 Oct 2012

doresc credit rapid de 2000 lei
STROIE GEORGETA
11 Oct 2012

doresc un credit de 2000
BONCU ANDREI CEZAR
12 Ian 2014

doresc un credit de 1500 ron

Adauga un comentariu

Random image