2017-01-23 16:45


Cardurile Cetelem te fac dator vândut

 |  21:00
Cardurile Cetelem te fac dator vândut

Multe IFN-uri (instituţii financiare nebancare) acţionează pe piaţa de credite de consum ca nişte cămătari legali, folosindu-se de disperarea şi de lipsa de educaţie economică a clienţilor. În goana după profit, IFN-urile încalcă legea, fără să fie trase la răspundere de autorităţile competente. Un astfel de caz este cel al unui client al Cetelem, care, în urma contractării unui credit, a primit, fără contract sau alte informaţii adiţionale, un card de fidelitate care acţionează ca şi card de credit. Din cauză că nu a fost informat cum să utilizeze cardul şi care sunt costurile acestuia, clientul s-a trezit cu datorii de 12.000 de lei.

Un client al Cetelem, instituţie nebancară membră a grupului financiar BNPParibas, trage un semnal de alarmă după ce a fost nevoit să restituie, pentru un credit de 1.300 de lei, nu mai puţin de 12.000 de lei! Astfel, în urma contractării unui credit în valoare de 1.300 de lei de la Cetelem pentru o achiziţie, acesta a primit simultan un card de fidelitate care acţiona ca mijloc de plată a împrumutului, dar putea fi utilizat şi ca un card de credit. Acest fapt intră în directă contravenţie cu Legea 193/2000 care stipulează în mod clar că „orice contract încheiat între comercianţi şi consumatori pentru vânzarea de bunuri sau prestarea de servicii va cuprinde clauze contractuale clare, fără echivoc, pentru înţelegerea cărora nu sunt necesare cunoştinţe de specialitate”. Practic, din cauză că respectivul card conţine două instrumente financiare, clientul poate suferi prejudicii, acesta nemaiştiind care rată trebuie plătită, când şi cu ce dobândă.

Clientul în cauză, după efectuarea plăţii creditului, a continuat să folosească cardul de credit. Deşi returna bani la intervale regulate, acesta a fost înştiinţat de angajatorul său că a primit un ordin de executare silită de la biroul unui executor judecătoresc, prin EOS KSI. În urma contestaţiei făcute la judecătorie, clientul a aflat că trebuie să achite, pentru 3.000 de lei extraşi de pe card, nici mai mult, nici mai puţin de 12.000 de lei, plus 1.600 lei taxa executorului judecătoresc. Clientul menţionează că respectiva executare a fost făcută pe contractul iniţial de creditare, care fusese achitat. Pentru cardul primit de la Cetelem nu există nici un fel de contract. Mai mult, cardul nu afişa la ATM niciodată limita de creditare, ci doar suma retrasă.

Cetelem te reclamă la vecini

IFN-urile din România practică, mai nou, metode neortodoxe de intimidare a clienţilor pentru a-şi recupera banii. Cetelem nu se desprinde de acest trend, ajungând să-şi hăituiască rău-platnicii, cu scopul de a-i intimida. Au fost situaţii în care recuperatorii angajaţi de Cetelem i-au contactat pe vecinii clienţilor datornici, spunându-le acestora că cei care au întârziat plăţile sunt „căutaţi internaţional”. Mai mult, Cetelem îşi ameninţă constant clienţii cu trimiterea dosarului la Biroul de credite, situaţie în care aceştia ar fi trecuţi pe lista neagră a băncilor şi a altor IFN-uri.

După mai multe încercări de a obţine un punct de vedere cu privire la acordarea creditelor, reprezentanţii Cetelem au transmis un răspuns redacţiei: „situaţia prezentată nu este posibilă”. De aceea, compania are nevoie de mai multe informaţii din partea clientului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-21

TAGURI: Cetelem, IFN, credite CetelemComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BIBU
25 Ian 2012

ASA ESTE ...SUNT NISTE CAMATARI.....AM AM CATEVA RATE SI SCAP DE EEEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII........ TOT IMI TRIMIT FOI DIN ALEA SA MAI CONTINUI CA EI......SUNT NISTE SARLATANI. LA INCEPUT VA ATRAG CU OFERTA AVANTAJOASA......APOI INCEPE BELIREA CLIENTILOR. NU IMPRUMUTATI DE LA EI.........
FANTOMAS
25 Ian 2012

Dar de PROVIDENT care are 82% pe an dobanda ce ziceti?
DAN
28 Sep 2012

Situatia se repeta. Parchetul de pe linga Judecatoria sect. 1 se poate autosesiza sau trebuie sesizata. Incercati 021 314 82 55 sau 021 313 98 26 Oare la Administratia Fiscala platesc impozite ? Incercati sa aflati !!
CRISTINA
13 Apr 2013

Si parintii mei au patit-o cu cei de la Cetelem, au scos un credit in 2007 in val de 3100 lei si rata lunara era de 130 lei . Intradevar au avut probleme financiare , si-au pierdut locul de munca si n-au putut plati cateva luni.. dar de un an de zile platim in fiecare luna 200 chiar si 250 de lei, ieri a vorbit tata cu cel de la cetelem si mai avem de platit 11000 de lei !!!!.. si rata cica e de 400 de lei.. desi pe contract scrie clar 130 de lei chiar mai putin. Nu stim ce sa facem nu vor sa platim esalonat si nu avem de unde sa platim pe loc 1000 de lei cum ne cer ei. Nu stim ce sa mai facem.. evident ca ne hartuiesc .. ne amentinta telefoane peste telefoane si plicuri nu mai zic...
ADRIAN
19 Apr 2013

Am avut o rata la cetelem si am terminato in ianuarie si am incheiat contractul , si pe data de 18 04 2013 am primit plic ca trebuie sa achit suma de 79 lei. Acum mai am cardul de credit de 2000 lei , platesc si tot nu scade din acei bani , va sfatuiesc sa nu faceti rata la Cetelem , ie o mare teapa (camatari cu acte ).
ADINA ABABEI
29 Apr 2013

atentie mare de tot doar rata si urmarit la sange
LEAGAN GHEORGHE 19,02,1956 CONSTANTA
14 Mai 2013

nu am mai primit extras cont de 23 luni va rog trimetetile pe mail in timp util
ELENA
16 Mai 2013

am si eu un card de credit de la cetelem,tot platesc si nu mai scade rata de cateva luni nu am mai primit nici desfasurator acasa, stie cineva unde pot face si eu o sesizare si o reclamatie?
LUCIAN
11 Noi 2013

va salut..acelasi probeleme le am si eu cu cardul...am folosit o suma de 300 de ron...in aprilie...am primit in ficare luna acel extras de cont si am platit acel minim de plata..intradevar am avut cateva luni restante dar pe 30.10 am platit tot...asa am crezut eu...dar azi am aflat c am 1800 de lei de platit de pe card ptr acea suma pe care eu am crez ca am platito..cand imi veridicam cardul imi spune sold -200 dau exempul dar nici decum -1800...cand sunam sa intreb daca am ceva restanta mi s spune ca nu am...plus ca cica convorbirea telefonica este inregistrata de catre ei...am aflat pur si simpu pe 30.10 aveam 140 de lei pe card si azi -80 de ron..am sunat sa intreb ce este cu suma acea...mi sain prima faza ca nu este o restanta ca sa aflu apoi de acea suma de 1800 de lei..care nu este specificata nic pe extras nic cand verifici soldul de la card telefonic...o inselatorie pe fata...nus stiu ce sa fac...o sesizare la OPC ca nu am fs informat de acea suma..plangere la politie?
VALTER
17 Dec 2013

Am scos din bancomat 400 lei acum 3 saptamani si 1500 lei acum o saptamana.Ma duc sa incarc cardul si surpriza, am de dat 2114 lei. Sun la Cetelem si o doamna ma lamureste incepand sa insiruie o gramada de taxe. Am retinut doar ca la 1500 lei, taxa de retragere de la bancomat este de 34 lei. Rotunjind sumele pentru 2000 lei la o luna am dat dobanda 200 lei adica 10%. Inseamna ca la un an trec de 100%. Deci cardul cetelem este o mare teapa cu o multime de taxe.
LUCIAN
06 Iun 2014

sa stiti ca din cate vad pe aici este o problema la retragere numerar .eu am luat un dormitor cu rate fixe un an de 4600 lei si am dat inapoi 5200si nu mi-sa parur rau si nici nu am platit la fix mai niciodata tot mai intarziam o saptamana doua chear si nu am fost penalizat...nu retrageti banii cumparati doar orice si asa merge bine ,au 6 luni fara dobanda rate fixe,nu sunt ei sfinti ,numai voi nu stiti folosii bine cardul de cumparaturi
MIKEL.
25 Iun 2014

daca am o rata pe un an facuta la un tv de exemplu ? iar eu imi platesc ratele fara sa folosesc mizeria aia de card :) nu se intapla ca celor de maisus? nu?
ANDREI
24 Feb 2015

eu acuma al astept sa ami vina cardul cetelem cebziceti sal folosesc sincer mie frica dupa ce am citit
VASILEX
25 Feb 2015

sunt cei mai hoti.am si eu da vreau sa dau teapa nu am nimic pe numele meu.asa ca .e bine
IULIA
09 Mar 2015

Eu si sotul meu avem 2 carduri Cetelem. In general le-am folosit pentru cumparaturi in perioada de gratie si respectand termenul nu am avut nici o neplacere pana acum. In ceea ce priveste retragerea de numerar este o cu totul alta poveste... Se percepe dobanda (aceasta fiind acea suma minima de plata) ca si la celelalte carduri pentru cumparaturi emise de banci (vezi Banca Romaneasca, Garanti Bank etc). Sunt foarte bune DOAR pentru cumparaturi facute in rate (unde aveti o dobanda acceptabila)sau in perioada de gratie (unde cred ca nu este dobanda sau cel putin nu am sesizat-o). Exemplu pentru perioada de gratie: daca vi s-a emis extrasul de cont pe 15 martie puteti efectua cumparaturi incepand de pe 17 martie, sume pe care aveti timp sa le restituiti pana pe 8-9 mai. Dar e bine sa tineti o evidenta stricta a cheltuielilor si sa nu va lasati dusi de val!!!!!
LENA
19 Oct 2015

Si mama mea are card Cetelem si a realizat ca sunt niste excroci ordinari.Cetelem e hotie pe fata.Nu mai reusim sa scapam de ei.Sunt ca raia.Dumnezeu sa-i pedepseasca.
LILI
24 Noi 2015

Am un card de credit de la Cetelem.O mare greseala:( Pe langa faptul ca dobanda este mai mare decat la alte tipuri de card de credit, m-am trezit raportata la Biroul de credit SA (si nu oricum, ci pentru o intarziere de peste 6 luni!!!:().Surpriza mare, eu platind intotdeauna rata in timp util... Si de acolo incepe povestea... telefoane peste telefoane... crize.. sa imi justifice aceasta tampenie... Am vorbit si la Biroul de credit SA unde o dna draguta a spus ca sie i sunt satuli de clientii declarati de Cetelem aiura la biroul de credit... Total neprofesionisti. Nu recomand nimanui sa solicite card Cetelem sau doamne-fereste credit Cetelem. CAMATARI cu acte:(
ALE
13 Mar 2016

Am avut un card de la ei vreo 3 ani si m-am folosit de el, nu am avut probleme cu ei au fost corecta
MIHAI
19 Mai 2016

Nu va pune nimeni sa scoateti bani de pe card,ei pe asta se si bazeaza daca ati plati decat ratele fixe care le faceti,nu ar fi bai totul e ok, si eu am avut card decla ei am scos inafara de rata suma maxima de pe card 6000ron unde numai dobana pe luna la banii astia era 150ron,mi am dat seama ca e o teapa ordinara cu dobanda de 2,4 pe luna ceva de genu si am platit toata suma si nu mai am treaba. Parerea mea luati credite cu rate fixe fara a scoate bani de pe acel card care il primiti.
IRINA
27 Mai 2016

Am facut o rata la Cetelem acum 1 an, iar fara sa fiu întrebată m-am trezit cu un card cadou. Mentionez ca nu am folosit acel card, dar in fiecare luna pur si simplu ma hartuiesc sa depun 53 lei pt el. Nu inteleg pt ce depun acei bani deoarece rata mea e fixă și o plătesc lunar! Luna asta nu am depus acei bani pt card, am plătit doar rata si ma dispera cu telefoanele... amenințări cu biroul de creditare!
IRINA
27 Mai 2016

Cum sa fac sa își i-a acel card si sa ma lase in pace????Ma obliga sa le dau niste bani ....eu nu am folosit 1 leu dupa el!!!!
ALINA
29 Mai 2016

Daca ați întârziat cu o zi plata ratei, idioții îți retrag automat restanta de pe card... Astfel ajungi sa plătești si rata si dobânzi si taxe pt card.
LAURA
28 Aug 2016

Pana în prezent nu am pățit nimic de geniu am și eu rata la cetelem sper
ALINA
05 Sep 2016

Si eu am avut de plata 850 de lei si azi cand am sunat la ei dupa ce am platit mi sa spus ca mai am de plata 1400 de lei...
MIRELA
13 Oct 2016

Astia sunt niste handicapati si niste tampiti! Toti de acolo au acces din sistem la datele personale ale noastre! Fac magarii, retrag ei bani dupa carduri. Eu am patit o
ADRIANA JAVIER
16 Oct 2016

Bună ziua, numele meu este Adriana Javier, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor false. i-au pierdut aproximativ 45.000 €, deoarece am nevoie de un capital mare de 200.000 €. Aproape că a murit, am avut nici un loc pentru a merge afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu am putut sta din nou, acest lucru se întâmplă. în decembrie 2014, am întâlnit un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, dna Camila pedro, că în cele din urmă m-au ajutat obținerea unui credit într-o companie. mamă bună Vreau să folosesc această ocazie pentru a vă mulțumesc, și poate Dumnezeu să continue să vă binecuvânteze. Am dori, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegii români, că există mai mulți escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, înregistrați numai prin dna Camila pedro prin e-mail: camilapedro93@gmail.com. De asemenea, puteți să mă contactați prin intermediul acestui e-mail: javieradriana93@gmail.com. dacă aveți orice îndoială. te rog ea este singura persoană de încredere și de încredere. Mulțumesc.
CARLA
20 Oct 2016

Fraților voi nu va dați seama ca din cauza restantelor va umfla dobânzile! Eu folosesc carduri de ani de zile si ni am avut probleme cu nimeni! Si nici o zi nu am depășit limita!
VASI
23 Oct 2016

Daca sunteti constienti si platiti rata la timp este totul ok.....eu lucrez cu ei de 2ani si e totul bine.
ESTHER PATRICK
25 Oct 2016

Buna, Sunt dna Esther Patrick, un creditor împrumut privat, care oferă împrumuturi oportunitate de viață timp. Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoriile sau ai nevoie de un împrumut pentru a îmbunătăți afacerea ta? Ați fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau ipotecar? cauta mai mult, deoarece noi suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare, un lucru din trecut. Noi împrumuta fonduri pentru persoanele care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în interes de afaceri, la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că furnizăm o asistență fiabilă și beneficiar și va fi dispus să ofere un împrumut. Așa că ne contactați astăzi prin e-mail la adresa: (estherpatrick83@gmail.com) APPLICATION DATA 1) Numele complet: 2) Țara: 3) Adresa: 4) Stat: 5) Sex: 6) Starea civilă: 7) Ocupatia: 8) Numărul de telefon: 9) Poziția curentă în locul de muncă: 10) Venit lunar: 11) Suma creditului necesare: 12) Durata creditului: 13) Scopul creditului: 14) Religia: 15) V-ați aplicat înainte de: 16) Data nașterii: Mulțumiri,
ELINA JOHNSON
01 Dec 2016

Căutați un împrumut? Ai nevoie de un împrumut de afaceri, credit de nevoi personale, Creditul Imobiliar, sau ați fost refuzat un împrumut de către o bancă sau o instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Ai locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! firma de împrumut elina Johnson suntem limitate în a da credite pentru companii și persoane fizice, la o rată scăzută și la prețuri accesibile dobânzi de 2%. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail astăzi prin elinajohnson22@gmail.com Ne da împrumut, de la suma minimă de 5.000 la 500,000,000.00 pe următoarea valută: United State dolari, Europa și Great British Pounds (GBP). DATE SOLICITANT:   1) Numele complet:   2) Țara:   3) Adresa: a   4) Stat:   5) Sex:   6) Stare civilă:   7) Ocupatia:   8) Numărul de telefon:   9) Poziția actual locul de muncă:   10) Venit lunar:   11) Suma creditului necesar:   12) Durata de împrumut:   13) Scopul creditului:   14) Religia:   15) V-ați aplicat înainte;   16) Data nașterii;   Mulțumiri, D-na Johnson Elina
ELINA JOHNSON
01 Dec 2016

Căutați un împrumut? Ai nevoie de un împrumut de afaceri, credit de nevoi personale, Creditul Imobiliar, sau ați fost refuzat un împrumut de către o bancă sau o instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Ai locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! firma de împrumut elina Johnson suntem limitate în a da credite pentru companii și persoane fizice, la o rată scăzută și la prețuri accesibile dobânzi de 2%. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail astăzi prin elinajohnson22@gmail.com Ne da împrumut, de la suma minimă de 5.000 la 500,000,000.00 pe următoarea valută: United State dolari, Europa și Great British Pounds (GBP). DATE SOLICITANT:   1) Numele complet:   2) Țara:   3) Adresa: a   4) Stat:   5) Sex:   6) Stare civilă:   7) Ocupatia:   8) Numărul de telefon:   9) Poziția actual locul de muncă:   10) Venit lunar:   11) Suma creditului necesar:   12) Durata de împrumut:   13) Scopul creditului:   14) Religia:   15) V-ați aplicat înainte;   16) Data nașterii;   Mulțumiri, D-na Johnson Elina
JULIA SIMON
07 Dec 2016

Bună ziua, numele meu este Julia Simon, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor falși. Am pierdut aproximativ 175,000.00.Euro pentru că am nevoie de un capital mare de 350,000.00.Euro. Aproape că a murit, am avut nici un loc pentru a merge. afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu mai pot suporta din nou, acest lucru se întâmplă. în 2 luni în urmă, m-am întâlnit un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, care în cele din urmă m-au ajutat asigura un împrumut de la o companie. mamă bună, aș dori să profit de această ocazie pentru a spune vă mulțumesc și Dumnezeu continua să vă binecuvânteze. Îmi place, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegii români, că există o mulțime de escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, conectați-vă cu dna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11 @ gmail .com. De asemenea, puteți să mă contactați prin e-mail acest: juliasimon460@gmail.com. dacă aveți îndoieli. te rog el este singurul care este de încredere și de încredere. Mulțumiri.
ESTHER PATRICK
27 Dec 2016

Buna, Sunt dna Esther Patrick, un creditor împrumut privat, care oferă împrumuturi oportunitate de viață timp. Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoriile sau ai nevoie de un împrumut pentru a îmbunătăți afacerea ta? Ați fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau ipotecar? cauta mai mult, deoarece noi suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare, un lucru din trecut. Noi împrumuta fonduri pentru persoanele care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în interes de afaceri, la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că furnizăm o asistență fiabilă și beneficiar și va fi dispus să ofere un împrumut. Așa că ne contactați astăzi prin e-mail la adresa: (estherpatrick83@gmail.com)
ESTHER PATRICK
27 Dec 2016

Buna, Sunt dna Esther Patrick, un creditor împrumut privat, care oferă împrumuturi oportunitate de viață timp. Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoriile sau ai nevoie de un împrumut pentru a îmbunătăți afacerea ta? Ați fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau ipotecar? cauta mai mult, deoarece noi suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare, un lucru din trecut. Noi împrumuta fonduri pentru persoanele care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în interes de afaceri, la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că furnizăm o asistență fiabilă și beneficiar și va fi dispus să ofere un împrumut. Așa că ne contactați astăzi prin e-mail la adresa: (estherpatrick83@gmail.com)
RUTH EDWIN
27 Dec 2016

Bună ziua, numele meu este dna Ruth Edwin, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor false. i-au pierdut aproximativ 23.000 €, deoarece am nevoie de un capital mare de 55.000 €. Aproape că a murit, am avut nici un loc pentru a merge. afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu am putut sta din nou, acest lucru se întâmplă. în luna august 2016, m-am întâlnit un prieten bun, care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Mary William, că în cele din urmă ma ajutat să asigure un credit într-o companie. Mamă bună Vreau să folosesc această ocazie pentru a vă mulțumesc, și poate Dumnezeu să continue să vă binecuvânteze. Am dori, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegii români, că există mai mulți escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, numai prin dna înregistra Mary William prin e-mail: marywilliam902@gmail.com. De asemenea, puteți să mă contactați prin intermediul acestui e-mail: ruthedwin98@gmail.com. dacă aveți orice îndoială. te rog ea este singura persoană de încredere și de încredere. Mulțumesc.
RUTH EDWIN
27 Dec 2016

Bună ziua, numele meu este dna Ruth Edwin, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor false. i-au pierdut aproximativ 23.000 €, deoarece am nevoie de un capital mare de 55.000 €. Aproape că a murit, am avut nici un loc pentru a merge. afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu am putut sta din nou, acest lucru se întâmplă. în luna august 2016, m-am întâlnit un prieten bun, care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Mary William, că în cele din urmă ma ajutat să asigure un credit într-o companie. Mamă bună Vreau să folosesc această ocazie pentru a vă mulțumesc, și poate Dumnezeu să continue să vă binecuvânteze. Am dori, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegii români, că există mai mulți escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, numai prin dna înregistra Mary William prin e-mail: marywilliam902@gmail.com. De asemenea, puteți să mă contactați prin intermediul acestui e-mail: ruthedwin98@gmail.com. dacă aveți orice îndoială. te rog ea este singura persoană de încredere și de încredere. Mulțumesc.
ELINA JOHNSON
04 Ian 2017

Căutați un împrumut? Ai nevoie de un împrumut de afaceri, credit de nevoi personale, Creditul Imobiliar, sau ați fost refuzat un împrumut de către o bancă sau o instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Ai locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! firma de împrumut elina Johnson suntem limitate în a da credite pentru companii și persoane fizice, la o rată scăzută și la prețuri accesibile dobânzi de 2%. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail astăzi prin elinajohnson22@gmail.com Ne da împrumut, de la suma minimă de 5.000 la 500,000,000.00 pe următoarea valută: United State dolari, Europa și Great British Pounds (GBP). DATE SOLICITANT:   1) Numele complet:   2) Țara:   3) Adresa: a   4) Stat:   5) Sex:   6) Stare civilă:   7) Ocupatia:   8) Numărul de telefon:   9) Poziția actual locul de muncă:   10) Venit lunar:   11) Suma creditului necesar:   12) Durata de împrumut:   13) Scopul creditului:   14) Religia:   15) V-ați aplicat înainte;   16) Data nașterii;   Mulțumiri, D-na Johnson Elina
EURO
10 Ian 2017

Buna, Căutaț i un împrumut de afaceri , credite personale, ipot eci, auto credit, stud ent împrumuturi, credite de consolidare a datorii lor, împrumuturi negaran tate, de risc de capit al, etc .. Sau ai refuzat un împrumut de către o bancă sau orice financi are instituție a unui a sau a mai multor reason s.You sunt în loc să nSoluții de împrumut! S unt un creditor privat, a m da credite companiilor și persoane fizice cu o rată scăzută a dob
JULIA SIMON
13 Ian 2017

Bună ziua, numele meu es te Julia Simon, o victim
Random image