2019-01-20 00:54


Carpathian Gold are licenţă de exploatare a aurului

 |  17:09
Carpathian Gold are licenţă de exploatare a aurului

Carpathian Gold a obţinut din partea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) licenţă de exploatare a aurului de la Rovina, în Munţii Apuseni, la 20 de kilometri de Roşia Montană, pe o perioadă de 20 de ani, prin intermediul subsidiarei Samax România, a anunţat compania canadiană. Acordarea licenţei reprezintă primul şi cel mai important pas în procesul de licenţiere.

Potrivit legislaţiei din România, licenţa va intra în vigoare după evaluarea finală de către mai multe departamente guvernamentale şi după publicarea în Monitorul Oficial. Este pentru prima oară când România acordă o licenţă pentru exploatarea metalelor fără implicarea unei companii de stat, se arată într-un comunicat al Carpathian Gold. Carpathian Gold este o companie de explorare şi producţie ale cărei principale activităţi sunt producţia de aur de la exploatarea Riacho dos Machados Gold din Brazilia, la care este singurul proprietar. Zăcământul de la Rovina conţine cantităţi importante de aur şi cupru, respectiv 120 de tone de aur şi 100.000 de tone de cupru, declara în 2013 prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-28

TAGURI: licenta, exploatare, aur, carpathian, gold, rosia, montana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENERU
29 Mai 2015

Asa o fi, dar ce cauta imaginea cu cariera de la Roşia-Poieni dacă vorbiţi de Rovina, cioclovinelor ??????
GEOLOGISTU'
31 Mai 2015

Public relation ecologist ! Minunatele lacuri de la Rosia Montana ce urmeaza a fi distruse..... Facute de mineri in trecut insa........ Valea umpluta de steril, cu biserica scufundata...... De la Rosia Poieni...... Ce daca e alta localitate, alt loc........ Si fara bani obtinuti din exploatare in continuare totul risca sa iasa de sub control...... La Rosia Poieni..... S-au basicat cand i-a facut unul anarho- ecologisti....... dar minciuna sta de multe ori cu asa zisa ecologie romana la masa..... Din nefericire......
Random imageUltimele stiri

loading...