2016-10-22 06:49

ECONOMIE


Cartelele PrePay vor fi cumpărate doar cu buletinul

 |  19:55
Cartelele PrePay vor fi cumpărate doar cu buletinul

Guvernul îi va obliga pe furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului să reţină datele de identificare ale utilizatorilor de servicii PrePay, după ce o iniţiativă legislativă elaborată pe această temă de mai mulţi deputaţi PDL a fost respinsă în toamnă de către Parlament.

La mijlocul anului 2011, conform autorităţii de reglementare în telecom (ANCOM), numărul total de cartele preplătite active era de 14,28 milioane, reprezentând aproximativ 52% din totalul cartelelor de telefonie mobilă (abonamente şi cartele preplătite). Proiectul de lege privind colectarea datelor personale ale utilizatorilor serviciilor de tip PrePay a fost deja inclus în programul legislativ al Executivului pentru acest an, având ca termen-limită de aprobare în Guvern sfârşitul lunii august.

„Prin actul normativ se urmăreşte reglementarea la nivel naţional a obligaţiei furnizorilor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului de a reţine datele de identificare ale utilizatorilor serviciilor, indiferent de tipul serviciului, abonament sau PrePay”, se arată în documentul guvernamental.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-18

TAGURI: PrePay, bulletin, urmărireComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Un lider PNL demisionează după ce DNA a început urmărirea penală împotriva lui Preşedintele PNL Vaslui, senatorul Dan Marian a demisionat, joi, din funcţie şi a anunţat că... 07 Oct 2016 | (0)
Vot pozitiv pentru urmărirea penală a Elenei Udrea Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz pozitiv consultativ pe cererea DNA de începere... 17 Oct 2016 | (1)