2018-10-18 04:16


„Casa Verde” va creşte cu 50% anul viitor

 |  18:06
„Casa Verde” va creşte cu 50% anul viitor

România a devenit una dintre cele mai atractive ţări din UE în ceea ce priveşte investiţiile în energii regenerabile, susţine ministrul mediului, Laszlo Borbely. Totuşi, treburile nu merg chiar bine, pentru că o comisie a Parlamentului European vine să verifice parcurile eoliene, iar construcţia de pe râul Capra are probleme. Oricum, investiţiile verzi sunt susţinute de minister, dar fără să facă pagube mediului.

Programul „Casa Verde” continuă şi în 2012, cu o sumă mai are decât anul acesta, chiar dacă, până acum, pentru 2011 nu s-a semnat nici un contract. Acest program, finanţat prin Fondul pentru mediu, prevede subvenţionarea cu 6.000-8.000 de lei achiziţia şi montajul unei centrale pe peleţi, panouri solare sau pompe de căldură. Pentru 2012, suma pusă la dispoziţia beneficiarilor persoane fizice urcă la 150 milioane de lei, faţă de 100 de milioane în acest an.

„Verde“ cu probleme

„România este una dintre cele mai atractive ţări din UE în ceea ce priveşte investiţiile în energiile regenerabile, ca urmare a certificatelor verzi care se alocă“, a declarat Laszlo Borbely, ministrul mediului, miercuri, la deschiderea Renexpo South-East, târg internaţional de energie. Potrivit acestuia, susţinerea producţiei de energie verde trebuie să ţină seama de capacitatea tuturor consumatorilor de a suporta creşterea de preţ, dar şi de problemele de mediu pe care le ridică aceste investiţii.

„În două săptămâni, o comisie a Parlamentului European vine în România ca să analizeze parcurile eoliene din Brăila. Trebuie respectate normele europene în ceea ce priveşte siturile Natura 2000 şi ariile protejate“, a spus ministrul, care a adăugat că lucrările de la microhidrocentralele de pe râul Capra, mult contestate de presă din cauză că au afectat mediul, au fost sistate. Totul s-a decis în urma negocierilor dintre minister şi investitori, aceştia din urmă oprind lucrul, dar nu există nici un document legal. „Sunt probleme la lucrările de pe Capra“, a concluzionat ministrul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


POP CORNELIA
25 Mar 2012

in ce data incepe depunerea dosarelor privind CASA VERDE pe anu 2012?
OCNEANU OVIDIU
06 Mai 2012

Buna ziua, stiu ca sunteti bombardati cu intrebari de tot felul, dar indraznesc sa va deranjez si eu cu o intrebare daca sunteti draguti sa-mi raspundeti. As dori sa imi depun si eu un dosar pentru montarea unor panouri solare in comuna Sascut , Judetul Bacau, si nu stiu cand trebuie sa merg la Bacau si ce sa contina acest dosar daca cumva trebuie sa contina alte documente decat cele specificate in Ghidul de finantare pentru programul Casa Verde 2010, Va multumesc foarte mult si va doresc multa sanatate. Buna ziua
AGUS
31 Iul 2012

Da, pai cand sunt "calare" pe calculator, sunt, cand nu... nu.. :PTocmai ce m-am inotrs din concediu si timp de 16 zile nu am vazut calculator deci acum sunt "calare" :PEu sa stii ca am ajuns deja la concluzia ca mi-am gresit vocatia :PNu stiu cat talent am la povestit pt ca scriu cum imi vine sincer.. dar ma bucur ca unii apreciaza ce fac eu pe aici :PDe mostenit sigur o mostenesc pe mama, care e pe partea umana, dar uite ca am si jumate de parte reala in mine (de la bunicu) pt ca ma pricep bine si la cifre deci.. sunt cam strutocamila probabil :P
Random imageUltimele stiri


loading...