2018-06-24 12:09


Ce a făcut NN Pensii după ce a primit AMENDA usturătoare în scandalul NAȚIONALIZĂRII pensiilor

 |  12:24
Ce a făcut NN Pensii după ce a primit AMENDA usturătoare în scandalul NAȚIONALIZĂRII pensiilor

Compania de asigurări NN Pensii a preferat să nu conteste amenda primită de la ASF în urma informațiilor privind o posibilă naționalizare a fondurilor de pensii strânse în pilonul II de pensii.

”Nu au contestat amenda până acum, termenul de contestare a fost de 30 de zile de la data comunicării. Eventulul demers al fostului director general al NN Pensii, de a contesta decizia, îi aparține”, au declarat pentru Digi24.ro oficiali ai ASF. Potrivit legislației, odată ce a expirat termenul de contestare, decizia definitivă este publicată pe situl instituției.

Amenda a fost comunicată de ASF în 13 aprilie ceea ce înseamnă că termenul la dispoziția NN Pensii a expirat la finele săptămânii trecute, citeaza stiripesurse.ro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amendă aplicată de ASF de la înfiinţare, şi a decis retragerea autorizaţiei directorului general Raluca Ţintoiu, din cauza mesajului trimis clienţilor, legat de naţionalizarea fondurilor de pensii private.

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private obligatorii din România, şi-a anunţat luna trecută clienţii că, în ultimele săptămâni, ar fi existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-17

TAGURI: nn pensii, amenda, scandal, nationalizare pensii

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova