2018-10-15 20:12


Ce crede Tăriceanu despre NIVELUL RECORD al EURO

 |  14:29
Ce crede Tăriceanu despre NIVELUL RECORD al EURO

Cotaţia oficială afişată luni, la ora 13.00, de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,6495 lei/euro. Leul ajunge astfel la cel mai slab nivel din istorie, cotaţia afişată de BNR fiind de 4,6495 lei/euro. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că pe cursul de schimb sunt acțiuni speculative, adăugând că „poate fi un atac asupra leului”.

„Am să vă spun ceva. Până una, alta, nu sunt nici bancher, nici economist șef la Banca Națională sau la vreo bancă comercială, dar am să vă recomand să citiți declarația făcută de guvernatorul BNR, săptămâna trecută, în legătură cu modul în care a fost manipulat ROBORul în perioada în care a crescut spectaculos.

Dacă o să citiți acea declarație, o să vedeți și cum s-a făcut manipularea. Și pe cursul de schimb sunt acțiuni speculative, fără îndoială, care sunt determinate fie de teama unora dintre cei care sunt jucători în piață, fie de cei care încearcă în mod deliberat ca parte a unei campanii de a afecta imaginea și situația economică cu astfel de jocuri.

Poate să fie un atac asupra leului. Și în 2008 a fost un atac masiv pe leu, pe care BNR l-a contracarat și care s-a soldat și cu două măsuri la vremea respectivă”, a spus Tăriceanu, potrivit stiripesurse.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-13

TAGURI: tariceanu, euro, nivel record, atac
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
13 Noi 2017

Iar a vorbit "profetul"...Pai absolut toata lumea stie ca pe piata financiara si la bursa, speculatia este baza, insa problema aici este ca taratzeanu si dragnea& mafia, au creat ocazia sa permita speculatii si prin faptul ca "unii se tem", pentru ca teama deriva din instabilitate, netransparenta si-deci- impredictibilitate...iar asta este modul de lucru al guvernului si intregii conduceri romanesti...
Random imageUltimele stiri


loading...