2019-01-16 18:31


Ce multinațională de top va investi 500 de MILIOANE de EURO în România. Câte noi locuri de muncă vor fi create

 |  20:23
Ce multinațională de top va investi 500 de MILIOANE de EURO în România. Câte noi locuri de muncă vor fi create

Producătorul de ţigarete Philip Morris International (PMI) a anunţat, marţi, o investiţie de 490 milioane euro în fabrica pe care o deține deja la Otopeni, într-o nouă unitate care va produce rezerve de tutun HEETS care se folosesc împreună cu IQOS, noul dispozitiv lansat de companie, care încălzește tutunul în loc să îl ardă. Investiția va crea 300 de noi locuri de muncă în următorii doi ani, ceea ce va crește forța de muncă angajată de companie în România până la un total de 970 de oameni.

Fabrica din Otopeni va fi a treia fabrică Philip Morris International care va produce rezerve din tutun - HEETS. Cel mai recent anunț de investiție în construirea unei fabrici Philip Morris International, care să producă astfel de produse, a fost făcut în luna iunie a acestui an, în Germania.

”Primele produse, de test, vor ieşi pe linia de producţie în august. Până la finalul anului vom demara exporturile. Cota de piaţă a IQOS în cele mai importante cinci oraşe din România este de 1%, o evoluţie extrem de rapidă ţinând cont că, până anul trecut, nu comercializam în afara Bucureştiului”, a afirmat Branislav Bibic, director general al PMI România, pentru News.ro.

IQOS este un dispozitiv electronic cu ajutorul căruia se pot utiliza produsele fără fum ale Philip Morris International și răspunde noilor cerințe și preferințe ale fumătorilor adulți. Acest produs încălzește tutunul în loc să îl ardă și a fost lansat în 2014, fiind disponibil până în acest moment în orașe importante din peste 25 de piețe la nivel global, informează un comunicat al companiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-25

TAGURI: multinationala, philip morris, milioane euro, investi, locuri de munca, otopeni, romania, tutun
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...