2019-05-23 12:04


Ce RĂSPUNS a dat Mugur Isărescu parlamentarilor: ”Suntem între CIOCAN și NICOVALĂ”

 |  19:01
Ce RĂSPUNS a dat Mugur Isărescu parlamentarilor: ”Suntem între CIOCAN și NICOVALĂ”

Banca Naţională a României (BNR) a fost obligată să majoreze de două ori dobânda de politică monetară din cauza creşterii accelerate a inflaţiei, cu efecte ample asupra mediului economic. “În legătură cu fermitatea politicii monetare... suntem între ciocan și nicovală. Unii ne-au acuzat că nu am fost foarte fermi, alții că am dat la început de an cu capul ca berbecul în creșterea economică prin majorări de dobândă. În contextul dat, credem că reacția noastră a fost proporțională cu riscurile care ne amenință și că va da roade”, scrie Profit.ro.

“Avem îngrijorările noastre, sunt cele care apar și în raportul FMI”, a spus Isărescu, precizând că, dacă  politica monetară nu va fi ajutată de politica fiscală, în condițiile unor presiuni inflaționiste, BNR nu are altă soluție decât să majoreze și mai mult ratele dobânzilor. 

Evoluțiile au avut loc  în condiţiile în care deficitul de cont curent şi deficitul bugetar au crescut mai mult decât în ţările din regiune, iar presiunea pe deprecierea monedei naţionale a fost semnificativă, a afirmat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în cadrul şedinţei Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului, având ca temă ”Evoluţia inflaţiei şi implicaţiile pentru economia României”, potrivit News.ro.

”Creşterea inflaţiei a necesitat majorări ample ale ratei politicii monetare, cu efecte asupra mediului economic. În alte ţări din regiune, ratele au ramas neschimbate sau au crescut marginal. (...) În alte state din regiune, rata inflaţiei se află în interiorul intervalului ţintit de băncile centrale”, a afirmat Isărescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-29

TAGURI: raspuns, mugur isarescu, parlamentari, inflatie, dobanda
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
29 Mar 2018

el controleaza si ciocanul si nicovala....un parsiv imputit...SiKTIRRRRRRR afara cu el sa vina altcineva care nu e TRADATOR si TALHAR care jefuieste totul cum este acest nenorocit de securist DIE un blestemat tocmai bun pentru cazanul cu smoala al lui SKARAOTZKI
E NEMAIPOMENIT TUPEUL
29 Mar 2018

ordinarului ăsta...ținut în brațe de Ocultă și implicit, de boii din Parlamentul lor, NU al României....pentru că ei, NU ne reprezintă pe noi...ei sunt/se auto-intitulează ”reprezentanții” poporului, dar de fapt sunt niște MAFIOȚI GULERAȚI, îmbogățiți pe spinarea poporului ăsta amărât și PROST...din moment ce tot alege aceleași japițe!
LEVST.
30 Mar 2018

.Asta inseamna ca dragnea este bi-sexual, are si tiitoare feminina(cu care apare, 'de drag" la congrese) si are si o cocota masculina, acest 'sarescu...
AI DISTRUS TARA
31 Mar 2018

sa -ti bage gitul la gilotina , masonule .
BANI FARA NUMAR
01 Apr 2018

DA DRUMUL ,LA TIPARNITA FARA NUMAR . AI FACUT SI IN ANI 1990 - 2000 . FARA NUMAR . FARA NUMAR . TIPARESTE BANI , CIT POATE SA DUCA FIECARE OLTEAN CU ROABA , PENTRU A CUMPARA O PIINE . MASON BANCAR . TEMPLIER DE BANCA TRADATOARE . UNDE ESTE AURUL NOSTRU ???
Random imageUltimele stiri


STARBAG