2017-01-18 06:05

ECONOMIE


CE: Indicatorul încrederii în economia României a urcat din nou în decembrie

 |  18:56
CE: Indicatorul încrederii în economia României a urcat din nou în decembrie

Indicatorulîncrederii populaţiei şi companiilor în economia românească a continuat săcrească uşor în decembrie, în special privind sectorul construcţiilor şiserviciilor, potrivit unui sondaj lunar al Comisiei Europene (CE).

IndicatorulCE al încrederii în economia românească a crescut de la 81,1 puncte înnoiembrie la 81,6 puncte în decembrie, după evoluţii pozitive şi în noiembrie,octombrie şi septembrie.

Componentareferitoare la încrederea din sectorul construcţiilor a înregistrat cel maidinamic avans, de la -36,4 puncte în noiembrie la -33,8 puncte în decembrie. Oîmbunătăţire amplă a fost consemnată şi în sectorul serviciilor, al căruisubindicator a urcat de la -4,1 puncte la 2 puncte.

Componenteleindustrie şi comerţ cu amănuntul au crescut de asemenea, dar cu un ritm maislab, de la -5,4 puncte la -4,5 puncte, respectiv de la -8,1 puncte la -7,8puncte.

Percepţias-a înrăutăţit, însă, în rândul populaţiei, subindicele referitor al aceastăcomponentă scăzând de la -54,5 puncte la -55,4 puncte.

Lanivelul Uniunii Europene (UE), indicatorul încrederii în economie pentru lunadecembrie a anului trecut a avansat de la 105,1 puncte la 106,1 puncte.

"Majoritateastatelor membre ale UE au raportat îmbunătăţirea sentimentului",menţionează CE. Dintre cele mai mari şapte state membre, doar Spania aînregistrat o scădere a indicatorului încrederii în economie (de 0,9 puncte).

Franţaa consemnat cea mai mare creştere (2,5 puncte), fiind urmată de Olanda (2,4puncte), Germania (1,5 puncte) şi Polonia (1,3 puncte). Îmbunătăţirile au fostmai puţin pronunţate pentru Italia (0,8 puncte) şi Marea Britanie (0,7 puncte).În Germania, Franţa, Marea Britanie, Olanda şi Polonia indicatorul se plaseazăpeste media pe termen lung.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-11-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image