2017-01-17 11:25

ECONOMIE


CE întrerupe plăţile pentru POSDRU, din cauza unor “deficienţe majore”

 |  14:43
CE întrerupe plăţile pentru POSDRU, din cauza unor “deficienţe majore”

Comisia Europeană (CE) va emite în următoarele zile o decizie de întrerupere a termenului de plată pentru cererile în curs în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), iar întreruperea va fi ridicată de îndată ce Autoritatea română de audit confirmă că deficienţele au fost remediate, conform prevederilor regulamentelor pentru fonduri structurale, a precizat vineri, pentru Agerpres, Serviciul de presă al CE.

''În raportul anual de control 2011, Autoritatea română de audit a identificat unele deficienţe majore ale sistemului de management şi control al Programului operaţional dezvoltarea resurselor umane. Aceste deficienţe se referă la procedurile de selecţie a proiectelor şi la cele de verificare de prim nivel. În conformitate cu prevederile Regulamentului pentru fondurile structurale, aceste deficienţe duc la o întrerupere a termenului pentru plata cererilor transmise de statul membru la Comisie pentru o perioadă maximă de 6 luni. Ca atare, în următoarele zile, directorul general al DG EMPL va emite o decizie de întrerupere a termenului de plată pentru cererile în curs. Întreruperea va fi ridicată de îndată ce Autoritatea română de audit confirmă că deficienţele au fost remediate, conform prevederilor regulamentelor pentru fonduri structurale. Autoritatea de management a luat toate măsurile necesare în vederea remedierii problemelor semnalate, iar Autoritatea de audit va reanaliza situaţia şi va prezenta noul său raport la Comisie cât de curând'', se menţionează în răspunsul CE.

Potrivit executivului comunitar, întreruperea termenului de plată nu afectează implementarea proiectelor, pentru care Autoritatea de management poate continua să facă plăţi. CE este încrezătoare că autorităţile române tratează deficienţele semnalate cu seriozitate şi iau măsurile ce se impun şi că acestea vor duce la o reluare a plăţilor înainte de expirarea celor şase luni prevăzute de regulament.

Şefa POSDRU, demisă joi de Ungureanu

Directorul general al Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane“ (AM-POSDRU), Carmen Ionel, a demisionat joi din funcţie. Decizia a survenit după ce premierul Mihai Răzvan Ungureanu a solicitat ministrului muncii, Claudia Boghicevici, să o demită pe Carmen Ionel din funcţia deţinută pentru management defectuos al Autorităţii. “Doamna Carmen Ionel şi-a dat azi demisia din funcţia de director general al AM POSDRU. Conducerea ministerului a apreciat că problemele de management în cadrul AM POSDRU necesită regândirea întregii strategii de accelerare a absorbţiei de fonduri europene în domeniul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane”, se preciza într-un comunicat al Ministerului Muncii.

În luna decembrie, DG REGI (Directoratul general Politică Regională al CE) a reluat plăţile întrerupte pentru România în cadrul programului operaţional regional, iar în prezent nu sunt în discuţie posibile alte întreruperi sau suspendări de plăţi în acest domeniu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-20

TAGURI: POSDRU, intrerupere plati, CE, demitere Carmen IonelComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GINA
18 Feb 2012

IALOMITEANU , CE-AI FACUT NENOROCITULE, TOATE LE-A I GRESIT ? TE SCOATE PRIM ARUL CARE TE-A PROPUS CA SUNTETI PRIETENI.

Adauga un comentariu

Random image