2016-12-04 01:59

ECONOMIE


CEC a blocat 17.000 de carduri VISA, în urma unui atac informatic

 |  13:21
CEC a blocat 17.000 de carduri VISA, în urma unui atac informatic

CEC Bank a blocat circa 17.000 de carduri VISA ale clienţilor după ce a primit notificări că este posibil ca anumite informaţii să fi fost compromise la nivelul unei baze de date internaţionale, a anunţat miercuri banca.

"Banca a primit sesizări oficiale conform cărora informaţiile aferente unui număr de carduri emise de instituţii financiare din România şi din străinătate au fost posibil compromise la nivelul unei baze de date internaţionale", se arată într-un comunicat al CEC, remis redacţiei.

Pentru a proteja disponibilităţile băneşti ale clienţilor şi în conformitate cu prevederile contractuale, CEC Bank a blocat mai multe carduri şi va reemite altele fără costuri pentru clienţi.

"Menţionăm că atacul nu a vizat doar cardurile CEC Bank şi nu se datorează eventualelor vulnerabilităţi ale sistemului operat de bancă. Disponibilităţile băneşti ale clienţilor noştri sunt în siguranţă", se mai arată în comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-02

TAGURI: CEC, carduri VISA, blocare carduri, atatc informaticComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Un român a furat cinci milioane de dolari din conturi bancare în SUA Un român în vârstă de 42 de ani, extrădat din Spania în Statele Unite, a fost găsit vinovat... 18 Noi 2016 | (1)
CNAS plătește pentru diagnosticarea sistemului informatic mai mult decât înainte! Document PUTEREA a intrat în posesia unor documente care dovedesc, fără dubiu, că vom plăti mai scump... 17 Noi 2016 | (1)