2017-01-17 17:21

ECONOMIE


CEC şi Alpha Bank încep creditările prin Programul “Prima Casă 4”

 |  17:28
CEC şi Alpha Bank încep creditările prin Programul “Prima Casă 4”

Alpha Bank România a încheiat protocolulpentru Programul “Prima Casă 4”, cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor(FNGCIMM), obţinând totodată şi validarea normelor de creditare de la Banca Naţionalăa României. De asemenea, CEC Bank a primit avizul BNR pentru lansarea celei dea patra etape a Programului “Prima Casă”, urmând ca din data de 14 iunie 2011 săaccepte dosare de credit în cadrul acestui program.

Alpha Bank garantează aprobarea din punct devedere financiar a solicitării în maximum trei zile lucrătoare, oferind aceleaşicondiţii avantajoase de costuri ca şi în etapele precedente ale programului,avansul solicitat fiind de minimum 5%.

Pentru creditele contractate prin Programul “PrimaCasă 4”, dobânda este variabilă, formată din Euribor la trei luni plus o marjăde 4%. De exemplu, pentru un credit de 42.500 de euro, contractat pe o perioadăde 30 de ani, rata lunară în prezent este de 233,88 euro.

“Alpha Bank România este prima bancă ce alansat pe piaţa românească creditul ipotecar, având astfel o experienţă depeste 10 ani pe acest segment. Confirmarea expertizei dobândite este dată şi depoziţionarea noastră de top în toate etapele precedente Programului Prima Casă”,a declarat Cristian Hâncu, vicepreşedinte executiv Retail, într-un comunicatremis redacţiei.

CEC Bank acceptă de astăzi dosare de credit

Pentru “Prima Casă 4”, CEC Bank dispune de unplafon de aproximativ 27 milioane de euro, clienţii beneficiind de dobândăvariabilă, formată din ROBOR 3M + 1,9 p.p. pentru creditele în lei, respectivEURIBOR 3M + 4 p.p. pentru creditele în euro.

Potrivit CEC Bank, printre caracteristicilecreditelor pentru “Prima Casă 4” se numără: lipsa comisioanelor din partea băncii;perioada de graţie de până la 180 de zile; durata maximă de finanţare de 30 deani; vârsta maximă stabilită pentru rambursarea integrală a creditului de 80 deani; posibilitatea obţinerii unui card de credit în baza analizei aceleiaşidocumentaţii; posibilitatea utilizării serviciului de Internet Banking pentruvizualizarea situaţiei creditului (sold, dobândă, rate), dar şi pentru operaţiunicurente (plăţi, depozite); acceptarea decodebitori de către Bancă în vederea completării veniturilor solicitantului.

Programul “Prima Casă 4” se adresează oricăreipersoane fizice care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţulori soţia nici o locuinţă sau care deţine cel mult o unitate locativă, dobândităprin orice alt mod decât prin program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 demetri pătraţi.

În Monitorul Oficial din 26 mai a fostpublicat ordinul comun privind convenţia pentru “Prima Casă 4”, urmând caprotocolul să fie semnat de Fondul de Garantare şi băncile interesate. Ordinulcomun vizează convenţia privind implementarea Programului “Prima Casă” şiconvenţia de garantare şi reglementare a unor măsuri necesare pentru aplicareanormelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image