2017-01-19 13:33

ECONOMIE


CFR Călători, din rău în mai rău. Absorabe trei filiale şi dă afară angajaţi

 |  14:46
CFR Călători, din rău în mai rău. Absorabe trei filiale şi dă afară angajaţi

CFR Călători va fuziona prin absorbţie cu trei societăţi comerciale pe care le deţine, a căror obiect de activitate îl reprezintă exploatarea vagoanelor de dormit, restaurant şi bar, vânzarea anticipată a biletelor şi livrarea materiilor prime şi pieselor de schimb pentru transport feroviar. Fuziunea este prevăzută în acordul cu FMI. Astfel, CFR Călători va fuziona cu Societatea de Exploatare a Vagoanelor de Dormit, Cuşetă, Restaurant şi Bar CFR Gevaro, cu Societatea de Vânzare Legitimaţii de Călătorie CFR SCVLC şi cu Societatea de Aprovizionare şi Desfacere Braşov CFR SCAD Braşov, potrivit unui proiect de hotorâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, citat de NewsIn.

Pe de altă parte, surse din Ministerul Transporturilor ne-au declarat că absorbţia celor trei filiale“înseamnă demararea procedurilor pentru noi concedieri colective. “La începtul anului viitor, CFR Călători ar putea trimite în şomaj aproape 1.000 de oameni pentru îmbunătăţirea rezultatelor financiare”, ne-au explicat sursele citate.

În vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite prin Memorandumul Tehnic de înţelegere, anexă la scrisoarea de intenţie din 14 septembrie prin care Guvernul României şi-a asumat o serie de obligaţii în cadrul acordului încheiat cu FMI, în ceea ce priveşte îmbunătăţirea rezultatelor societăţilor monitorizate, se află şi integrarea filialelor  în cadrul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar “CFR Călători”, se arată în proiect. Fuziunea va asigura gestionarea mai bună a stocurilor de materiale şi piese de schimb, eliminarea unor structuri paralele în ceea ce priveşte vânzarea legitimaţiilor de călătorie şi  stoparea pierderilor, reducerea subvenţiilor şi asigurarea unui sistem coerent de coordonare a activităţii de transport feroviar public de călători. Personalul societăţilor absorbite va fi preluat de CFR Călători, cu menţinerea drepturilor salariale avute în contractele individuale de muncă în vigoare până la negocierea noului contract colectiv de muncă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MINERVA
27 Noi 2011

SOCIETATEA DE VANZARE A LEGITIMATIILOR DE CALATORIE SI SOCIETATEA DE APROVIZIONARE SI DESFACERE NU-SI MAI AU ROSTUL, SUNT DEGEABA, LUCREAZA PE MINUS DE ANI DE ZILE, CINE SA AUDA , CINE SA VADA, DL. MAER DE LA CFR CALATORI CAND TE TREZESTI , HAI FA SI CEVA BUN PENTRU SOCIETATEA PE CARE CHIPURILE O CONDUCI SAU AI ALTE INTERESE ?

Adauga un comentariu

Random image