2017-01-23 12:36


CFR plăteşte pensionari şi dă afară mii de angajaţi

 |  19:05
CFR plăteşte pensionari şi dă afară mii de angajaţi

Conducerea Ministerului Transporturilor pune bomboana pe coliva sistemului feroviar, concediind cel puţin 4.500 de salariaţi şi vânzându-şi sute de vagoane pe nimic. În acest timp, foştii lideri sindicali, în prezent „pensionari de lux”, Ion Molea şi Victor Dinu ocupă două posturi călduţe bine plătite de stat, respectiv de revizori centrali la CFR Călători şi Infrastructură.

Programul de reorganizare şi restructurare pregătit de conducerea CFR Călători prevede concedierea a peste 1.050 de salariaţi în perioada următoare. Totodată, vor pleca 50 de oameni de la Voiaj CFR şi 43 de angajaţi de la Gevaro. „Ca bonus, şeful CFR Călători, Ioan Maer, vrea ca angajaţii disponibilizaţi să beneficieze până la sfârşitul anului de autorizaţia de călătorie şi de permisele pentru membrii de familie. Pe de altă parte, începând cu luna februarie, CFR Călători nu va mai opera pe 23 de secţii care înregistrează cele mai mari costuri per pasager/km şi generează cele mai mici venituri şi care au posibilităţi minime de reabilitare. Printre cele 23 de secţii CF se numără Bucureşti – Olteniţa, Polieşti - Târgovişte sau Timişoara - Radna. O parte din aceste secţii au fost închiriate de operatorii privaţi”, ne-au spus sursele citate.

Vagoane mai ieftine ca un Logan

În perioada următoare, CFR Călători va vinde circa 250 de vagoane excedentare, retrase din circulaţie, vechi de peste 40 ani. „Structura tehnică a vagoanelor nu mai corespunde, iar reparaţia acestora impune cheltuieli majore. CFR Călători vrea să obţină aproximativ 1,7 milioane de euro din vânzarea vagoanelor. Preţul de vânzare a unui vagon ar putea fi de aproximativ 7.000 de euro. Dacă s-ar vinde la fier vechi, în contextul în care un kilogram de fier costă 1 leu, un vagon poate fi vândut cu circa 10.000 de euro”, ne-au declarat sursele citate.

Pensionarii trăiesc bine la CFR

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, pare a avea mâinile legate când e vorba de a scăpa de „baronii” sindicali din sistemul feroviar. Astfel, doi dintre cei mai importanţi lideri de sindicat din CFR, Ion Molea şi Victor Dinu, încasează şi pensii, şi salarii de la stat, fără ca cineva să se sesizeze. „Ion Molea şi Valentin Dinu ocupă două posturi călduţe bine plătite de stat. Molea este revizor central la CFR Călători, iar Valentin Dinu este revizor central la CFR Infrastructură. Listele cu ceferiştii concediaţi sunt aprobate de liderii de sindicat. Salariul unui revizor central este de aproximativ 4.000 de lei pe lună”, ne-au explicat sursele citate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-29

TAGURI: CFR, disponibilizari, vagoaneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RODRIGO
10 Ian 2012

Daca scria ca Molea este trimis in judecata si pentru omor din culpa articolul era ok!
VASILE
10 Ian 2012

si celalalt lider, Rodrigo, ocupa aceeasi functie de revizor ca Molea
BASESCU
11 Ian 2012

cine a scris articolul s-a documentat. ha! ha! ha!
RAICAN FABIOLA
13 Ian 2012

Fa mamica fa sa dea dracu daca te-ai informat si mata. De ce nu ai scris fa mamica fa si de fata lui molea, florica care lucreaza la cfr calatori si a fugit in lume cu un fost director gavris de la calatori si infra . Impreuna au o firma de curatenie si au contract de curatenie cu cei de la calatori. acel director care a fugit cu fata lui molea pe cand era director la infra si-a tras secretara.....care secretara a avansat si a devenit si nora lui molea. Ionel baietelul lui Molea este angajat de an de zile la infrastructura....dar de ani de zile nu a trecut pe acolo....nici nu are cum....se ocupa de carciuma personala.....
FLORICEL
14 Ian 2012

voi sunteti oameni, ma?analfabetilor!nici macar nu stiti sa vorbiti "fa mamica fa sa dea dracu" asa se vorbeste?imprastiati cu rahat pe unde apucati in loc sa ii pupati mana pe unde il vedeti celui care v-a hranit....e valabil si pentru tine "domnule"Rodrigo,te-am facut domn pentru ca sunt un om finut ;)
REMUSEL
14 Ian 2012

Comentariul este de nota 10,Floricel!"e valabil si pentru tine “domnule"Rodrigo,te-am facut domn pentru ca sunt un om finut":BRAVOOO:)))))...Vad ca mai mult va intereseaza familia domnului mentionat in acest articol...din cauza asta nu puteti dormi noaptea,fratilor?Eu sper sa aveti o noapte linistita si sa lasati viata personala a acestei familii in pace...E OK,"domnule"Rodrigo?
LEGISLATIECFR
14 Ian 2012

si m-ai dorim restructurare "pe bune" la cfr
Random image