2017-01-25 01:28


CFR va închide 20% din reţeua feroviară dacă nu găseşte un investitor pentru întreţinerea liniilor

 |  16:16
CFR va închide 20% din reţeua feroviară dacă nu găseşte un investitor pentru întreţinerea liniilor

CFR SA vaînchide 20% din liniile de cale ferată, reprezentând aproximativ 4.000 dekilometri, dacă nu găseşte un investitor care să realizeze întreţinerea acestoraşi care va fi selecţionat în urma unor licitaţii, potrivit scrisorii deintenţie convenită de Guvern cu FMI.

În formainiţială a documentului, CFR SA se angaja să închidă 6.000 de kilometri de caleferată, reprezentând 30% din lungimea totală a reţelei, dacă nu reuşeşte săexternalizeze serviciile de întreţinere a infrastructurii feroviare. Ultimaformă a scrisorii menţine planul prin care CFR SA va închide până la finelelunii august alţii 1.000 de kilometri de cale ferată pentru a îmbunătăţiperformanţele financiare ale companiei. Totodată, compania vizează reducereapierderilor cu 25% şi neacumularea de arierate noi în acest an.

Potrivitcelor mai recente date, lungimea totală a liniilor de cale ferată din Româniaera de 20.210 kilometri, din care 17.691 de kilometri infrastructură feroviarăpublică administrată de CFR SA şi 2.519 kilometri în administrare privată.

Degradareastării tehnice a infrastructurii feroviare a impus în ultimii ani reducereavitezelor maxime de circulaţie a trenurilor. Aproape 40% din reţeaua de caleferată şi peste 60% din numărul total de poduri şi podeţe au depăşit termenul-limităla care ar fi trebuit reparate, situaţie care sporeşte riscul producerii deaccidente.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARY
12 Feb 2011

SUNTETI DE RASUL CURCILOR TOTI DE LA CFR SA. IMPREUNA CU MOLEA SINDICALISTUL , DISTRUGETI TOT, CHIAR TOT.
Random image