2019-01-20 07:01


Christine Lagarde: FMI revizuieşte în scădere prognozele de creştere economică

 |  11:06
Christine Lagarde: FMI revizuieşte în scădere prognozele de creştere economică

Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, a declarat că FMI va revizui prognozele de creştere ale economiei mondiale, care vor fi publicate în zilele următoare, transmite AFP.

Christine Lagarde a subliniat că la reuniunile de primăvară ale FMI şi Băncii Mondiale, cele două organizaţii internaţionale au avertizat că relansarea economiei mondiale avansează cu trei viteze diferite, variind de la o creştere de 5,5% în economiile emergente, un avans de 2% în economiile avansate precum SUA şi Australia şi un blocaj în cazul economiile din zona euro.

“Atunci am preconizat că economia mondială va înregistra o creştere de 3,3% dar mă tem că dacă luăm în calcul ce vedem în economiile statelor emergente vom avea o creştere uşor mai mică”, a declarat Christine Lagarde la o conferinţă economică organizată la Aix-en-Provence, sudul Franţei. “Nu pot să vă dau cifre pentru că le vom publica peste două zile şi nu vreau să vreau să îi tai iarba de sub picioare economistului nostru şef”, a adăugat Lagarde.

În raportul său semi-anual World Economic Outlook, publicat în luna aprilie, FMI a estimat că economia României va înregistra o creştere de 1,6% în 2013 şi un avans de 2% în 2014. Tot atunci FMI a revizuit în scădere estimările privind evoluţia economiei mondiale în 2013 şi 2014, din cauza reducerii cheltuielilor guvernamentale în SUA şi a recesiunii din Europa. Potrivit FMI economia mondială ar urma să înregistreze un avans de 3,3% anul acesta şi unul de 4% anul viitor, după ce în ianuarie estima o creştere de 3,5% în 2013 şi de 4,1% în 2014.

Christine Lagarde, va vizita România în perioada 15-16 iulie, aceasta urmând să fie prima sa vizită la Bucureşti după numirea în funcţia de director al FMI. În timpul vizitei la Bucureşti, Lagarde va susţine un discurs despre identificarea unei noi paradigme de creştere economică în regiune.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-08
Citeste si:
Şeful FMI, Christine Lagarde, vine pe 15 iulie la Bucureşti
FMI: Al doilea acord, încheiat, dar riscurile persistă
UPDATE. Liviu Voinea: Boardul FMI a declarat încheierea cu succes a acordului României cu FMI

TAGURI: FMI, Christine, Lagarde, revizuire, prognoza, crestere, economica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...