2019-01-16 16:56


UPDATE. Christine Lagarde: Vedem o creştere globală de 3,1 la sută, în perioada următoare

 |  13:07
UPDATE. Christine Lagarde: Vedem o creştere globală de 3,1 la sută, în perioada următoare

UPDATE ora 14.16: România poate beneficia, pentru creşterea standardului de viaţă al populaţiei, de potenţialul uriaş al exporturile pe piaţa Uniunii Europene, a declarat, marţi, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.

“România este casa dumneavoastră. România este o piaţă cu un potenţial uriaş în Uniunea Europeană. 70 la sută din exporturile sale se derulează pe această piaţă, iar aceasta este mai mult decât o oportunitate pentru îmbunătăţirea standardului de viaţă al populaţiei", a spus Lagarde, în conferinţa "Eastern Europe and Romania: The Road Ahead", găzduită de Banca Naţională.

"România poate să meargă de la o ţară puternică, la una şi mai puternică. Domnule guvernator, domnule prim-ministru, FMI poate fi un partener permanent pentru dumneavoastră, dacă o doriţi”, a subliniat Lagarde.

Potrivit directorului general al FMI, Christine Lagarde, Fondul Monetar Internaţional estimează o creştere globală de 3,1 la sută în perioada următoare.

“Cum credem noi că se va îndrepta lumea...Văzută prin ochii FMI, este o creştere economică de 3,1 la sută. Cifrele privind economia nu au fost revizuite pozitiv, dar au fost revizuite negativ foarte puţin”, a spus Christine Lagarde, aflată în vizită în România.

Conferinţa "Eastern Europe and Romania: The Road Ahead", găzduită de Banca Naţională, a fost inaugurată de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, iar la reuniune, alături de Christine Lagarde, directorul general al FMI, a participat şi premierul Victor Ponta.

Peste 200 de invitaţi au fost prezenţi la conferinţă, manageri din sectorul financiar-bancar, ai mediului politic şi academic, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-16
Citeste si:
Azi tace Ponta. Vorbeşte Christine Lagarde
Şeful FMI, Christine Lagarde, vine pe 15 iulie la Bucureşti
FMI: Privatizarea CFR Marfă şi vizita lui Christine Lagarde sunt chestiuni separate
SCANDALUL LAGARDE: Preşedintele Franţei sprijină menţinerea în funcţie a şefului Orange
SCANDALUL LAGARDE: Fostul director de cabinet al Christinei Lagarde, inculpat pentru escrocherie în grup organizat
SCANDALUL CHRISTINE LAGARDE: Directorul Orange, Stephane Richard, a fost arestat preventiv, în cadrul anchetei care o vizează pe şefa FMI
FMI o sprijină pe Lagarde şi evită o nouă criză
UPDATE. Traian Băsescu: Au fost câteva probleme, dar, cu bunăvoinţa tuturor, acordul cu FMI a fost finalizat

TAGURI: fmi, christine, lagarde, crestere, globala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...