2018-10-23 01:55


Cine este propunerea României ca vicepreședinte al BEI

 |  18:17
Cine este propunerea României ca vicepreședinte al BEI

Cu o experiență de 16 ani în Banca Națională a României, Cristian Popa este propunerea țării noastre ca vicepreședinte a Băncii Europene pentru Investiții. Numele său a fost deja aprobat de președinte și de Guvern. România va deține această funcție până la finele anului.

Popa ar urma să-l înlocuiască pe actualul reprezentant al României la BEI, Mihai Tănăsescu, aflat în acest post din 2012, dar în concediu prelungit, din octombrie 2014, în contextul unei anchete DNA. Popa va trece, în continuare, printr-un proces de avizare internă al Băncii Europene de Investitţii, în conformitate cu regulile de procedură existente, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor, citat de mediafax.ro.

În cadrul BNR, Popa a fost responsabil cu politica monetară, stabilitatea financiară şi cu relaţiile internaţionale. Cristian Popa a deţinut şi funcţia de guvernator supleant al României pentru Banca Mondială şi a fost membru în echipele de negociere şi dialog ale BNR cu FMI, Comisia Europeană, Banca Mondială, BERD, BEI şi OCDE.

Popa are o vastă experienţă didactică şi în cercetare. În 2007 a obţinut diploma de Doctor în ştiinţe economice, specializarea Economie mondială, la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, din Academia de Studii Economice, Bucureşti. În septembrie 1994, a obţinut o bursă la Departamentul de Economie din cadrul Universităţii Harvard.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-08

TAGURI: vicepresedinte bei, mihai tanasescu, cristian popa, bnr, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...