2017-01-23 14:50


Cine candidează la şefia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi a TAROM

 |  16:40
Cine candidează la şefia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi a TAROM

Concurenţă mare pe posturile dedirector general al Companiei Naţionale de Autostrăzişi a TAROM. Ministrul transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, trebuie să se decidăcât mai repede pentru unul dintre candidaţii la conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale dinRomânia (CNADNR) şi a TAROM.

Directorul general al TAROM,Ruxandra Brutaru, şi directorul general al CNADNR, Liviu Costache, au fostdemişi din funcţii, la începutul acestei săptămâni de ministrul transporturilor, Anca Boagiu. Dintre celedouă scaune de director general, cel mai râvnit este postul de şef la Compania de Autostrăzi, pentru că în vârful “pixului generalului” de la CNADNR stau cel puţin unmiliard de euro fonduri de la buget. “Directorul general al Companiei deAutostrăzi are la dispoziţie 0,3-05% din bugetul de stat, o sumă colosalăde cel puţin un miliard de euro. Directorul general al CNADNR este mai tare şica şeful Guvernului, acesta având la dispoziţie, prin fondul de rezervă, numai700-800 milioane de euro. Să nu mai vorbim despre fondurile europene, dacăsocotim şi fondurile din străinătate, directorul general al CNADNR are un bugetmai mare şi ca premierul Bulgariei”,ne-au declarat surse ministeriale. Potrivit acestora, maimulte grupuri pedeliste, conduse de GheorgheFlutur, Cristache Rădulescu, Ioan Oltean, Gheorghe Falcă sau Vasile Blaga, arface presiuni pentru a impune un director la Compania Naţională de Autostrăzi.„Ar exista presiuni timide şi din partea primarului din Piatra Neamţ GheorgheŞtefan. Au apărut nume noi, care au mai fost vehiculate, cum ar fi directorulDRDP Timişoara, Ioan Maliţa, şeful DRDP Cluj, Ioan Pantelimon, însă sevehiculează şi nume susţinute de filialele PDL Arad şi Bistriţa Năsăud”, ne-auexplicat sursele citate.

La CNADNR interimatul a fostpreluat de Daniela Drăghia, director general-adjunct în cadrul CNADNR. Înprivinţa lui Liviu Costache, acesta va rămâne în CNADNR în funcţia de directorcoordonator Autostrăzi.

Director interimar al TAROM este Gabriela Bordea

Chiar dacă la conducerea TAROM vafi promovat directorul de marketing şi vânzări, Gabriela Bordea, trei nume arfi vehiculate pentru preluarea postului de şefal operatorului de transport aerian. “Aurelia Fulger, Gabriel Dumitrescu sauGeorge Mihalcea ar putea prelua postul de director general al TAROM”, ne-au mai spus sursele citate.

Ruxandra Brutaru a fost numită înfuncţie de fostul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, la sfârşitulanului 2008. În 2009, sub managementul Ruxandrei Brutaru, TAROM a avut pierderide 100 de milioane de lei, iar anul trecut, pierderile au atins nivelul de 100de milioane de dolari, motiv pentru care compania a fost inclusă recent pelista societăţilor monitorizate de FMI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-08-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NECOLAICIUC
18 Mar 2011

sa ma puna pi mini ca ma descurc si colo si colo... apropos pe domnul Malita doamna Boagiu l-a scos la pennsie... chiar voi ati scris...daca ma pune si la cnadnr si la tarom e super ca rezolv cate ceva la drumuri si dupa aceea aranjez la tarom o cursa in Brazilia...si dupa aia ma cert si cu Gaddafi di am rezolvat tot...
Random image