2017-01-17 07:05

ECONOMIE


Cluj: Nokia va disponibiliza angajaţii mai devreme

 |  14:14
Cluj: Nokia va disponibiliza angajaţii mai devreme

Compania finlandeză Nokia va trimite în şomaj muncitorii de la fabrica din Jucu cu o lună mai devreme decât anunţase, până la finalul lui noiembrie urmând să fie disponibilizaţi toţi angajaţii.

Potrivit liderului „Cartel Alfa“ Cluj, Valentin Ilcaş, 500 de muncitori nu vor mai reveni luni la muncă, iar restul de 1.330 vor fi disponibilizaţi treptat, în câteva zile, din cauza lipsei comenzilor.

“Vor mai rămâne doar cei care vor demonta liniile de producţie pentru a fi mutate în altă parte, la altă fabrică din Asia. Activitatea încetează la Nokia Jucu din cauza lipsei comenzilor. Până la 30 noiembrie se onorează comenzile în derulare, apoi gata. Angajaţii vor fi plătiţi de Nokia în intervalul decembrie - martie, iar din aprilie vor primi plăţile compensatorii negociate cu conducerea companiei”, a spus Ilcaş, citat de Agerpres.

La jumătatea lunii noiembrie, Nokia a organizat o bursă a locurilor de muncă pentru cei 1.830 de muncitori care lucrează la fabrica din Jucu, la care au participat mai multe zeci de firme.

“Această bursă a locurilor de muncă a fost ideea reprezentanţilor Nokia. S-a dorit ca prin această acţiune să se vină în sprijinul muncitorilor şi măcar o parte dintre ei să îşi găsească ceva de lucru”, a mai spus Ilcaş.

Potrivit acestuia, oamenii vor rămâne în plată până la finalul lunii martie şi ar putea primi chiar şi o serie de compensaţii, cum ar fi un bonus de Crăciun şi un telefon Smartphone.

De asemenea, angajaţii vor beneficia de cursuri de recalificare şi chiar de o sumă de 500 de euro de persoană pentru aceia care doresc să îşi deschidă o afacere sau să îşi ia autorizaţie de taximetrist. Banii ar urma să-i ajute în demararea formalităţilor necesare începerii unei afaceri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image