2018-12-19 06:04


CNADNR dă 173 milioane lei pentru 3 km de autostradă şi 2 noduri rutiere

 |  17:06
CNADNR dă 173 milioane lei pentru 3 km de autostradă şi 2 noduri rutiere

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a lansat o licitaţie pentru proiectarea şi execuţia unui tronson de 3 km situat la intrarea pe autostrada Bucureşti-Ploieşti şi a două noduri rutiere, în dreptul centurii Capitalei şi a localităţii Moara Vlăsiei, pentru 173 milioane lei (38,9 mil. euro). Valoarea estimată a contractului, de 172,92 milioane lei, fără TVA, include şi suma de 22,55 milioane lei, fără TVA, "reprezentând cheltuieli diverse şi neprevăzute în cuantum de 15%", arată CNADNR, într-un comunicat.

Durata contractului este de 70 luni, din care 4 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuţie şi 48 luni perioada de garanţie a lucrărilor. Sectorul de autostradă Bucureşti - Ploieşti, km 0+000 (Intersecţie Petricani) – km 3+325 reprezintă sectorul de început al autostrăzii Bucureşti – Braşov. "Acest sector de autostradă, după punerea lui în funcţie, va permite desfăşurarea circulaţiei pe autostradă, de la strada Petricani şi până la Ploieşti, având în vedere că la acest moment circulaţia se desfăşoară între intersecţia cu Centura Bucureşti (km 7+400) şi până la Ploieşti, între km 3+325 şi km 7+400 lucrările fiind finalizate, dar neputându-se deschide traficului datorită lipsei unei racordări cu reţeaua existentă de drumuri", spun oficialii CNADNR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-17

TAGURI: cnadnr, autostrada, bucuresti, ploiesti, licitatie, nod, rutier
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HAOS LA TRANSPORTURI ???
17 Mai 2015

INCREDIBIL DAR ADEVARAT , CFR Călători – 1.539.435.720 lei datorii ! "Prin impunerea lui Alexandru Petrescu, vicepresedinte PSD Diaspora, Ioan Rus a demonstrat ca isi continua campania de politizare si distrugere a companiei CFR Calatori. In octombrie 2014, Poşta Română, condusa de Alexandru Petrescu, a distribuit în timpul campaniei prezidenţiale, alături de talonul de pensie, peste patru milioane de flyere, comandate şi plătite de PSD, prin care pensionarii erau anunţaţi că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, vrea să le taie pensia dacă va ieşi preşedinte. Scandalul fluturaşilor otrăviţi împărţiţi de pesedişti a izbucnit înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Numirea pesedistului Alexandru Petrescu in fruntea CA de la CFR Calatori vine dupa ce Ioan Rus l-a impus ca manager general pe udemeristul Iosif Szentes, cel care a candidat pe lista UDMR, fara succes, la alegerile parlamentare intr-un colegiu din Vrancea. Acesta s-a remarcat in anii trecuti prin faptul ca impreuna cu fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu, in prezent dirijorul trenurilor de la Regiotrans Brasov si ulterior cu Vasile Secara,aflat acum sub control judiciar pentru santaj, au tesut mersul trenurilor in interesul companiilor private de transport feroviar de calatori, punand astfel umarul la ruinarea companiei de stat. Totodata, Ioan Rus ii mentine in CA de CFR Calatori pe directoarea Dana Galbeni Rachila, cea care este acuzata de Curtea de Conturi a Romaniei de insusirea ilegala de catre mai multe persoane din ograda Ministerului Transporturilor de indemnizatii conform OUG 109/2011 din CA si AGA in valoare de circa 1.200.000 de euro. Mai mult, Dana Galbeni Rachila a detinut o firma impreuna cu cea care dirijeaza si regizeaza de ani buni toate achizitiile "in totalitate legale" de la CFR Calatori - Carmen Maria Popescu. Rusine sa va fie !!!
Random imageUltimele stiri


loading...