2018-12-17 03:02


CNADNR a plătit 5 milioane de euro în avans firmei “de casă” a Ministerului Transporturilor, pentru modernizarea DN6

 |  16:38
CNADNR a plătit 5 milioane de euro în avans firmei “de casă” a Ministerului Transporturilor, pentru modernizarea DN6

Nu e păcăleală! Compania Naţională de Autostrăzi a plătit unavans de aproximativ 5 milioane de euro firmei SECoL SpA, unde Anca Boagiu afost angajată ca secretară la începutul carierei, pentru începerea lucrărilor demodernizare a DN6 Alexandria-Craiova.

Italienii de la SECoL SpA, aucâştigat, la sfârşitul lunii ianuarie, licitaţia pentru reabilitarea celui de-altreilea tronson din DN 6 Alexandria-Craiova, de 37 kilometri, în valoare 136,56 milioane de lei.“Orice contract al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale dinRomânia presupune un avans pentru organizarea de şantier şi începerealucrărilor. Acest avans poate varia, în funcţie de contract, între 5 şi 30%. Nueste bătut în cuie acest avans, în CNADNR este o practică obişnuită achitareaunui avans pentru constructor. După semnarea contractului, CNADNR plăteşte oanumită sumă de bani, iar în aproximativ trei luni aceste fonduri se scad dinvaloarea totală a contractului cu ajutorul facturilor emise de constructor”,ne-au declarat surse din cadrul Companiei de Autostrăzi. Din cei 136,5 milioane de lei, valoarea contractuluicu firma SECoL SpA, Compania de Autostrăzi a plătit în avans aproximativ 22,2milioane de lei. “Aproximativ 15% din valoarea contractului primeşteîn avans SECoL SpA. Aceşti bani suntfolosiţi pentru organizarea de şantier, taxe, achiziţia de carburanţi, salariipentru prima lună, materii prime, balast şi piatră spartă. În maximum două luniva fi cheltuit acest avans de 22 milioane de lei.

Pentru modernizarea DN6Alexandria - Craiova, lucrările au fost împărţite în trei loturi. Primulcontract, încheiat cu firma Saphir Structures 1991 din Israel, vizeazămodernizarea a 42,5 kilometri şi are o valoare de 140,65 milioane de lei. Aldoilea contract a fost încheiat cu asocierea Romstrade - Ezentis -Euroconstruct Trading 98 şi are o valoare de 119,36 milioane de lei, vizândmodernizarea a 52,8 kilometri. Al treilea lot presupune modernizarea unuitronson de aproape 37 de kilometri şi a fost semnat cu firma SECoL SpA (Italia)- Secol România, pentru 136,56 milioane de lei. Lucrările au o durată deexecuţie de 24 de luni, la care se adaugă o garanţie de alte 24 luni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-03-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...