2016-12-09 21:32

ECONOMIE


CNADNR “sparge” 11 milioane de euro pe maşini

 |  21:00
CNADNR “sparge” 11 milioane de euro pe maşini

Ziarul „Puterea” vă prezintă bătaia de joc din Compania Naţională de Autostrăzi, condusă de Daniela Drăghia, pe tema gestionării banilor de la bugetul de stat. După ce v-am prezentat, în urmă cu mai bine de trei luni, un document al Companiei de Autostrăzi, prin care se aproba suma de 8 milioane de euro pentru încheierea, prin leasing operaţional, a 256 de maşini pentru transportul personalului, al materialelor, cât şi al uneltelor folosite la activitatea de întreţinere, astăzi vă informăm că CNADNR s-a decis să umfle contractul la peste 11 milioane de euro.

Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) dă dezlegare la dezmăţul pe bani publici în prag de an electoral. Nici nu a început bine anul că oficialii CNADNR se grăbesc să închirieze prin leasing operaţional 256 de autoutilitare transport mixt. Compania îşi motivează achiziţia prin leasing operaţional a autovehiculelor ca fiind una mai puţin costisitoare faţă de închirierea maşinilor pentru transportul angajaţilor şi al uneltelor.

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul CNADNR, închirierea prin leasing operaţional a 256 de autoutilitare transport mixt, pentru o perioadă de 4,5 ani, este estimată la aproximativ 48 milioane de lei, fără TVA. Astfel, preţul pentru închirierea în sistem prin leasing operaţional a 256 de autoutilitare transport mixt este de aproximativ 21.000 de euro bucata, fără TVA. Conform caietului de sarcini, aprobat de directorul general al CNADNR, Daniela Drăghia, “autoutilitara va fi destinată transportului mixt de persoane, echipamente şi materii prime pentru întreţinerea drumurilor şi a podurilor”. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor de închiriere prin leasing operaţional este jumătatea lunii februarie.

DRDP Bucureşti primeşte 50 de maşini

Compania Naţională de Autostrăzi are în subordine şapte regionale (DRDP-uri), iar în fiecare judeţ se află un punct de lucru. “DRDP Bucureşti primeşte 50 de autoutilitare, DRDP Craiova 27, DRDP Timişoara 33, DRDP Cluj 39, DRDP Braşov 29, DRDP Iaşi 48 şi DRDP Constanţa 30. Angajaţii din cele şapte regionale desfăşoară activităţi de întreţinere drumuri pe timp de iarnă şi vară. În cadrul acestei activităţi sunt implicaţi atât muncitori calificaţi, cât şi necalificaţi, care trebuie deplasaţi de la sediul districtului, respectiv secţiei de drumuri, la punctele de lucru unde se intervine”, se arată în documentele publicate de CNADNR.

O autoutilitară nouă, maximum 20.000 de euro

Dacă Compania Naţională de Autostrăzi a alocat peste 21.000 de euro, fără TVA, pentru închirierea fiecărei maşini, pe site-urile companiilor auto, autoutilitarele mixte de transport persoane (până la 7 locuri), cât şi pentru materiale sunt vândute cu preţuri între 15.000 şi 20.000. Astfel, Mercedes Vito mixt sau IVECO costă sub 20.000 de euro, fără TVA. De asemenea, un Volkswagen Transporter mixt costă aproximativ 15.000 de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-22

TAGURI: cnadnr, masini, euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CRISTI
12 Ian 2012

acuma spunem ca irosim banul public in an electoral pe masini care sunt necesare sa nu m-ai stam la mina privatului; dar nu conteaza citi bani am dat pe chiri si lucrari multi anuale la firme cum ar fi:DELTA ACM ;TEHNOLOGICA ;GECOR;ALFA SISTEM CONSTRUCT;EURO TRADING 98 ETC firme care au sponsorizat campani electorale si care nu vor ca C N A D N R sa aiba parc auto .Se va alege praful de tot ce va intra pe mina privatului ,iar ajutorul il au din interiorul companiei de la oamemi care nu au nimic cu drumurile javre PDListe care trag pentru ei si clica lor. CNADNR a ramas vaca de muls sa va fie rusine
MARIO
12 Ian 2012

NU SE JUSTIFICA INCHIRIEREA ACELOR SUPERLUXOASE UTILITARE DE 30000 EURO BUCATA IN CONDITIILE IN CARE NUMARUL DE MUNCITORI DE LA DISTRICTELE SDN SCADE DE LA AN LA AN SI MAJORITATEA LUCRARILOR SUNT FACUTE DE COMPANIILE MARI CARE AU CONTRACTE MULTIANUALE DE INTRETINERE . DE CE NU SE DECONTEAZA COSTUL PENTRU TRANSPORTUL LA SI DE LA DISTRICTLE SDN ( TRANSPORTUL IN COMUN) FARA A MAI FI NEVIOE DE ACESTE TAXIMETRE . IAR PENTRU VERIFICAREA SI CONFIRNAREA PRESTATIILOR EXECUTATE DE FIRMELE MULTIANUALE ERAU SUFICIENTE SI NISTE DACII LOGAN DE 5000 EURO SI NU DE 30000 EURO
CDE
12 Ian 2012

cel care a scris articolu este un lacheu pdelist care vede ca in curind nu va m-ai avea de unde sa ii vina si lui un zgirci de ros caci ciolanue este la alti .Vrea sa arate ca il intereseaza soarta banul public dar defapt el se teme ca sunt oameni care au puterea sa se impotriveasca si sa ia decizi corecte pentru a nu ajunge precum CFRul sa fim slugi la privat
ARDELEANU
12 Ian 2012

Nu comnteaza daca sa justifica sau nu achizitia asta dar un lucru-i clar .SPAGA-I MARE DE TOT!!! se vede de pe Luna !!!. vedeti LOGANUL de 20000euro ultraperformant de la MAI vedeti CITROEN -urille de la ROMTELECOM , vedeti si minunatele ambulante de 70000 euro si multe altele de genul acesta . HOTIA SI FURTUL BANULUI PUBLIC CU COMPLICITATEA ANGAJATILOR STATULUI . ASTA-I EXPLICATIA PENTRU CARE SUNTEM SARACI SI O DUCEM RAU .CEI MAI MARI HOTI SUNT TOCMAI ANGAJATII STATULUI CARE SE PLANG CA NU AU SALARII ,ORICUM EI LUCREAZA SI FARA SALARII CA DOAR LE AJUNGE FURACIUNEA(scuze celor onesti si cinstiti nu generalizez ). dar daca nu ne trezim odata sa dam cu ei de pamant ne paste un dezastru catastrofal!
CDE
12 Ian 2012

ANGELA vrei sa i-mi enumeri si mie citeva firme specializate in lucrari de drumuri fara sa fie aservite PDLului? Sau tu ai una si nu m-ai ai de lucru pe viitor cu masinile tale . CNADNR nu inchiriaza ci le cumpara aceste masini ,iar consumul lunar va fi :[rata ,combustibilul si salariul soferului care va fi din cadrul districtului ] mult m-ai mic de cit dam la inchiriati .Ai inteles gresit sau nu i-ti place ce ace vor acesti oameni ,am dat ani de zile bani nu cu sacu cu bascula acesor capuse care siauluat statutul de firme sprcializate sunteti jalnici ati face orci pentru a ramine pe contracte
FILO
12 Ian 2012

draga cristi ai gresit ortografia de doua ori.'' mai'' se scrie legat in cotextul dat si nu ''m-ai'' cum tot scrii tu . in clasa a doua ai cam lipsit de la scoala.
ANGELA
12 Ian 2012

stimabile domn cristi .sunt medic SMURD si nu am nici o firma capusa precum spui dar vad zilnic tragediile de pe sosela care se intampla datorita faptului ca voi ""drumarii"" sunteti mai tot timpul nepregatiti si atentie la scriere ca gresesti mult ! pa !
CRISTI
12 Ian 2012

in clasa a doua invatam ce este radier ,culee,pila nu mergeam in {cercurile academice pe care le fregventati DOMNIA VOASTRA} sunt un biet elev de la tara care a descoperit pentru prima oara inalta societate de pe net .Bine spunea batrinu meu:NU TE AMESTECA IN TARITE CA TE MANINCA PORCII
LUCIAN
12 Ian 2012

LA CLUJ SE FOLOSESTE PENTRU COMBATEREA ZAPEZII SI A POLEIULUI CA MATERIAL ANTIDERAPANT CRIBLURA DE MARIMEA UNEI ALUNE IN LOC DE NISIP SORTAT IN AMESTEC CU SARE . ASTFEL MI-A FOST SPART PARBRIZUL DE DOUA ORI IN ACEASTE IARNA CA SUNT NAVETIST . STIE CINEVA CE E DE FACUT INAFARA DE CASCO CA ASTA-I CRIMA CURATA . UNDE SA RECLAM? OPC, POLITIE , SDN CLUJ ? UNDE?
ILDIKO
12 Ian 2012

are dreptate dna de la smurd. sunteti criminal de lenesi voi drumarii .si tocatori de bani publici . asta sunteti ! rusine sa va fie! ca mor oameni nevinovati din cauza voastra !
CRISTI
12 Ian 2012

doamna angela acei drumari de care vorbiti nu sunt drumari sunt acele firme private care vor aparea si in sistemul de urgenta . sa vedeti cit de greu este sa faceti oameni sa inteleaga ca privatul nu este acelas locru cu SMURDU .Asa este la noi toti lucreaza pentru drumuri fac belele si le trag drumarii dar ei nu sunt drumarii, acelas lucru se poate intimpla si la urgente daca veti primi privatul in sistem veti fi huiduiti ca si noi pentru ca el nu isi face treaba la timp si cum trebuie, dar face parte din serviciul de urgenta si este la comun .Nu va doresc sa aveti soarta noastra pentru ca in maxim 2ani parcul auto va arata la fel ca cel de la drumuri fier vechi Tot respectul pentru meseria dumneavoastra.
DRAGOS
12 Ian 2012

Fai o sesizare la politia rutiera din cluj
POPA
21 Ian 2012

AUZITI HOTIE MAAAAAAAIIIIIII!!!!!!! TREBUIE AUTOUTILITARE CU 5+1 TREPTE DE VITEZA NU CU 6+1 CUM SE FAC ACUM, CIFRA DE AFACERI ATENTIE 96.000.000 LEI MEDIE PE ULTIMII TREI ANI. ASTA DA DEDICATIE !!!!!!!!!!!!!!!!! HOTILOR ,TALHARILOR ,BANDITILOR ,JAVRELOR ORDINARE , CAPUSE CE SUNTETI VOI CU TOATA COMPANIA VOASTRA DE RAHAT, ORICUM CADETI CU TOTIII CA S-A SATURAT LUMEA DE VOI!!! CNADNR E O MARE HOTIE !!!!!!!!!!!!!
ADRIAN
21 Ian 2012

Mercedes sprinter exclus ca are tractiune spate, wolkswagen crafter exclus pe acelasi motiv,ford transit exclus .... eligibil peugeot boxer ,citroen jumper ,renault master, fiat .... asta da tun ... exemplu clar de licitatie cu dedicatie dar ce draq pazeste D.N.A. ul si procuratura . rusine domnule premier BOC ca LE PERMITETI TALHARILOR SA FACA ACESTE LICITATII TRUCATE . DIN CAUZA ASTA-I FOAME-N TARA ! FURATI MAXIM! DOVEDIT!

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Mașinile RATB au întârziat anul acesta... o mie de ore! Principala vină pentru întârzierile maşinilor RATB o au şoferii care parchează neregulamentar... Acum 4 ore | (1)
Mașinile diesel vor fi interzise în mai multe mari orașe Mașinile și camioanele diesel vor fi interzise în Paris, Mexic, Madrid și Atena începând din... 02 Dec 2016 | (0)