2017-01-18 08:27

ECONOMIE


CNADNR “sparge” 11 milioane de euro pe maşini

 |  21:00
CNADNR “sparge” 11 milioane de euro pe maşini

Ziarul „Puterea” vă prezintă bătaia de joc din Compania Naţională de Autostrăzi, condusă de Daniela Drăghia, pe tema gestionării banilor de la bugetul de stat. După ce v-am prezentat, în urmă cu mai bine de trei luni, un document al Companiei de Autostrăzi, prin care se aproba suma de 8 milioane de euro pentru încheierea, prin leasing operaţional, a 256 de maşini pentru transportul personalului, al materialelor, cât şi al uneltelor folosite la activitatea de întreţinere, astăzi vă informăm că CNADNR s-a decis să umfle contractul la peste 11 milioane de euro.

Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) dă dezlegare la dezmăţul pe bani publici în prag de an electoral. Nici nu a început bine anul că oficialii CNADNR se grăbesc să închirieze prin leasing operaţional 256 de autoutilitare transport mixt. Compania îşi motivează achiziţia prin leasing operaţional a autovehiculelor ca fiind una mai puţin costisitoare faţă de închirierea maşinilor pentru transportul angajaţilor şi al uneltelor.

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul CNADNR, închirierea prin leasing operaţional a 256 de autoutilitare transport mixt, pentru o perioadă de 4,5 ani, este estimată la aproximativ 48 milioane de lei, fără TVA. Astfel, preţul pentru închirierea în sistem prin leasing operaţional a 256 de autoutilitare transport mixt este de aproximativ 21.000 de euro bucata, fără TVA. Conform caietului de sarcini, aprobat de directorul general al CNADNR, Daniela Drăghia, “autoutilitara va fi destinată transportului mixt de persoane, echipamente şi materii prime pentru întreţinerea drumurilor şi a podurilor”. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor de închiriere prin leasing operaţional este jumătatea lunii februarie.

DRDP Bucureşti primeşte 50 de maşini

Compania Naţională de Autostrăzi are în subordine şapte regionale (DRDP-uri), iar în fiecare judeţ se află un punct de lucru. “DRDP Bucureşti primeşte 50 de autoutilitare, DRDP Craiova 27, DRDP Timişoara 33, DRDP Cluj 39, DRDP Braşov 29, DRDP Iaşi 48 şi DRDP Constanţa 30. Angajaţii din cele şapte regionale desfăşoară activităţi de întreţinere drumuri pe timp de iarnă şi vară. În cadrul acestei activităţi sunt implicaţi atât muncitori calificaţi, cât şi necalificaţi, care trebuie deplasaţi de la sediul districtului, respectiv secţiei de drumuri, la punctele de lucru unde se intervine”, se arată în documentele publicate de CNADNR.

O autoutilitară nouă, maximum 20.000 de euro

Dacă Compania Naţională de Autostrăzi a alocat peste 21.000 de euro, fără TVA, pentru închirierea fiecărei maşini, pe site-urile companiilor auto, autoutilitarele mixte de transport persoane (până la 7 locuri), cât şi pentru materiale sunt vândute cu preţuri între 15.000 şi 20.000. Astfel, Mercedes Vito mixt sau IVECO costă sub 20.000 de euro, fără TVA. De asemenea, un Volkswagen Transporter mixt costă aproximativ 15.000 de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-22

TAGURI: cnadnr, masini, euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CRISTI
12 Ian 2012

acuma spunem ca irosim ba nul public in an electora l pe masini care sunt nec esare sa nu m-ai stam la mina privatului; dar nu c onteaza citi bani am dat pe chiri si lucrari multi anuale la firme cum ar f i:DELTA ACM ;TEHNOLOGICA ;GECOR;ALFA SISTEM CONST RUCT;EURO TRADING 98 ETC firme care au sponsorizat campani electorale si ca re nu vor ca C N A D N R sa aiba parc auto .Se va alege praful de tot ce va intra pe mina privatului ,iar ajutorul il au din interiorul companiei de la oamemi care nu au nimi c cu drumurile javre PDLi ste care trag pentru ei s i clica lor. CNADNR a ra mas vaca de muls sa va fi e rusine
MARIO
12 Ian 2012

NU SE JUSTIFICA INCHIRIER EA ACELOR SUPERLUXOASE UT ILITARE DE 30000 EURO BUC ATA IN CONDITIILE IN CARE NUMARUL DE MUNCITORI DE LA DISTRICTELE SDN SCADE DE LA AN LA AN SI MAJORIT ATEA LUCRARILOR SUNT FACU TE DE COMPANIILE MARI CA RE AU CONTRACTE MULTIANUA LE DE INTRETINERE . DE CE NU SE DECONTEAZA COSTUL PENTRU TRANSPORTUL LA SI DE LA DISTRICTLE SDN ( TRANSPORTUL IN COMUN) FAR A A MAI FI NEVIOE DE ACES TE TAXIMETRE . IAR PENTRU VERIFICAREA SI CONFIRNAR EA PRESTATIILOR EXECUTAT E DE FIRMELE MULTIANUALE ERAU SUFICIENTE SI NISTE DACII LOGAN DE 5000 EURO SI NU DE 30000 EURO
CDE
12 Ian 2012

cel care a scris articolu este un lacheu pdelist care vede ca in curind nu va m-ai avea de unde sa ii vina si lui un zgirci de ros caci ciolanue est e la alti .Vrea sa arate ca il intereseaza soarta banul public dar defapt e l se teme ca sunt oameni care au puterea sa se im potriveasca si sa ia deci zi corecte pentru a nu aj unge precum CFRul sa fim slugi la privat
ARDELEANU
12 Ian 2012

Nu comnteaza daca sa jus tifica sau nu achizitia a sta dar un lucru-i clar . SPAGA-I MARE DE TOT!!! se vede de pe Luna !!!. ved eti LOGANUL de 20000euro ultraperformant de la MAI vedeti CITROEN -urille de la ROMTELECOM , vedet i si minunatele ambulante de 70000 euro si multe a ltele de genul acesta . H OTIA SI FURTUL BANULUI PU BLIC CU COMPLICITATEA AN GAJATILOR STATULUI . ASTA -I EXPLICATIA PENTRU CARE SUNTEM SARACI SI O DUCEM RAU .CEI MAI MARI HOTI S UNT TOCMAI ANGAJATII STAT ULUI CARE SE PLANG CA NU AU SALARII ,ORICUM EI LU CREAZA SI FARA SALARII CA DOAR LE AJUNGE FURACIUN EA(scuze celor onesti si cinstiti nu generalizez ) . dar daca nu ne trezim o data sa dam cu ei de pama nt ne paste un dezastru c atastrofal!
CDE
12 Ian 2012

ANGELA vrei sa i-mi enume ri si mie citeva firme sp ecializate in lucrari de drumuri fara sa fie aserv ite PDLului? Sau tu ai u na si nu m-ai ai de lucru pe viitor cu masinile t ale . CNADNR nu inchiriaz a ci le cumpara aceste ma sini ,iar consumul lunar va fi :[rata ,combustibil ul si salariul soferului care va fi din cadrul dis trictului ] mult m-ai mic de cit dam la inchiriat i .Ai inteles gresit sau nu i-ti place ce ace vor acesti oameni ,am dat ani de zile bani nu cu sa cu cu bascula acesor capu se care siauluat statutul de firme sprcializate su nteti jalnici ati face or ci pentru a ramine pe con tracte
FILO
12 Ian 2012

draga cristi ai gresit ortografia de doua ori.' ' mai'' se scrie legat in cotextul dat si nu ''m-a i'' cum tot scrii tu . i n clasa a doua ai cam lip sit de la scoala.
ANGELA
12 Ian 2012

stimabile domn cristi .su nt medic SMURD si nu am n ici o firma capusa precum spui dar vad zilnic trag ediile de pe sosela care se intampla datorita fapt ului ca voi ""drumarii"" sunteti mai tot timpul ne pregatiti si atentie la s criere ca gresesti mult ! pa !
CRISTI
12 Ian 2012

in clasa a doua invatam c e este radier ,culee,pila nu mergeam in {cer curile academice pe care le fregventati DOMNIA VOA STRA} sunt un b iet elev de la tara care a descoperit pentru prima oara inalta societate de pe net .Bine spunea batr inu meu:NU TE AMESTECA IN TARITE CA TE MANINCA POR CII
LUCIAN
12 Ian 2012

LA CLUJ SE FOLOSESTE PEN TRU COMBATEREA ZAPEZII SI A POLEIULUI CA MATERIAL ANTIDERAPANT CRIBLURA DE MARIMEA UNEI ALUNE IN L OC DE NISIP SORTAT IN AME STEC CU SARE . ASTFEL MI- A FOST SPART PARBRIZUL DE DOUA ORI IN ACEASTE IARN A CA SUNT NAVETIST . STI E CINEVA CE E DE FACUT IN AFARA DE CASCO CA ASTA-I CRIMA CURATA . UNDE SA RE CLAM? OPC, POLITIE , SDN CLUJ ? UNDE?
ILDIKO
12 Ian 2012

are dreptate dna de la sm urd. sunteti criminal de lenesi voi drumarii .si t ocatori de bani publici . asta sunteti ! rusine s a va fie! ca mor oameni n evinovati din cauza voast ra !
CRISTI
12 Ian 2012

doamna angela acei druma ri de care vorbiti nu sun t drumari sunt acele firm e private care vor aparea si in sistemul de urgent a . sa vedeti cit de greu este sa faceti oameni sa inteleaga ca privatul nu este acelas locru cu SMU RDU .Asa este la noi toti lucreaza pentru drumuri fac belele si le trag dru marii dar ei nu sunt drum arii, acelas lucru se poa te intimpla si la urgente daca veti primi privatul in sistem veti fi huidui ti ca si noi pentru ca el nu isi face treaba la ti mp si cum trebuie, dar fa ce parte din serviciul de urgenta si este la comun .Nu va doresc sa aveti s oarta noastra pentru ca i n maxim 2ani parcul auto va arata la fel ca cel d e la drumuri fier vechi Tot respectul pentru me seria dumneavoastra.
DRAGOS
12 Ian 2012

Fai o sesizare la politia rutiera din cluj
POPA
21 Ian 2012

AUZITI HOTIE MAAAAAAAIIII III!!!!!!! TREBUIE AUTOU TILITARE CU 5+1 TREPTE D E VITEZA NU CU 6+1 CUM S E FAC ACUM, CIFRA DE AFAC ERI ATENTIE 96.000.000 L EI MEDIE PE ULTIMII TREI ANI. ASTA DA DEDICATIE !!!!!!!!!!!!!!!!! HO TILOR ,TALHARILOR ,BANDIT ILOR ,JAVRELOR ORDINARE , CAPUSE CE SUNTETI VOI CU TOATA COMPANIA VOASTRA DE RAHAT, ORICUM CADETI CU TOTIII CA S-A SATURAT LUMEA DE VOI!!! CNADN R E O MARE HOTIE !!!!!!!! !!!!!
ADRIAN
21 Ian 2012

Mercedes sprinter exclus ca are tractiune spate, w olkswagen crafter exclus pe acelasi motiv,ford tra nsit exclus .... eligibil peugeot boxer ,citroen j umper ,renault master, fi at .... asta da tun ... e xemplu clar de licitatie cu dedicatie dar ce draq pazeste D.N.A. ul si proc uratura . rusine domnule premier BOC ca LE PERMITE TI TALHARILOR SA FACA ACE STE LICITATII TRUCATE . DIN CAUZA ASTA-I FOAME-N TARA ! FURATI MAXIM! DOVEDIT!

Adauga un comentariu

Random image