2016-10-25 17:04

ECONOMIE


CNH închide trei mine

 |  18:56
CNH închide trei mine

Comisia Europeană (CE) a autorizat România să acorde din fondurile publice un ajutor de 1,17 miliarde lei (aproximativ 270 milioane de euro) în vederea închiderii minelor de cărbune necompetitive din trei unităţi deţinute de Compania Naţională a Huilei (CNH), arată un comunicat al CE, remis redacţiei. Comisia a considerat că măsura este conformă cu normele UE privind ajutoarele de stat, deoarece ajutorul acordat pentru acoperirea costurilor de producţie va scădea în mod progresiv şi întrucât România s-a angajat să pună în practică măsuri complementare pentru diminuarea impactului social şi de mediu al închiderii. Decizia 2010/787/UE a Consiliului privind ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive permite autorităţilor publice să acorde, în anumite condiţii, ajutoare pentru industria cărbunelui, cu scopul de a facilita închiderea minelor de huilă necompetitive, până în decembrie 2018.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-18

TAGURI: CNH, ajutor, CE, mine, carbuneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

CE Oltenia nu mai are cărbune nici pentru propriile termocentrale Foştii şefi, dar şi liderii de sindicat de la Complexul Energetic Oltenia (CEO), unul din cei... 11 Oct 2016 | (0)
Aparținătorii schizofrenicilor au şi ei nevoie de ajutor! În Ziua Mondială a Sănătății Mintale, sunt relevate concluziile unui studiu paneuropean:... 10 Oct 2016 | (0)