2017-01-18 22:20

ECONOMIE


CNH va vinde mai scump cărbunele, în februarie

 |  13:49
CNH va vinde mai scump cărbunele, în februarie

Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani a negociat un preţ majorat la 75 lei/Gcal pentru cărbunele livrat termocentralelor Mintia şi Paroşeni, în luna februarie, în acest sens fiind încheiat un act adiţional la contractul de bază. “Majorarea de preţ a fost agreată de către cei doi beneficiari. Conducerea termocentralei Paroşeni a semnat actul adiţional la contract. În cazul termocentralei de la Mintia, documentul se află în procedură de perfectare, fiind necesar avizul Consiliului de Administraţie al SC Electrocentrale SA Deva”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNH Petroşani, Oana Stoicuţa, citată de Agerpres.

În luna februarie, CNH Petroşani va livra termocentralei de la Paroşeni 64.000 de tone de huilă, iar termocentralei de la Mintia o cantitate de 96.140 tone cărbune.

Termocentralele de la Mintia şi Paroşeni sunt principalii beneficiari ai huilei extrase din Valea Jiului. De la începutul anului, celor doi consumatori le-au fost livrate 232.909 tone de cărbune, din care 139.228 tone pentru SC Electrocentrale Deva SA-termocentrala Mintia, iar diferenţa pentru SC Electrocentrale Paroşeni SA. Conducerea CNH Petroşani a solicitat, în mai multe rânduri, ca preţul de vânzare al cărbunelui să fie majorat de la 65 de lei/Gcal la cel puţin 75 lei/Gcal, în vederea acoperirii măcar a costurilor de producţie. În prezent, la CNH Petroşani mai lucrează aproximativ 7.700 de angajaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image