2018-12-16 13:05


Codul fiscal, modificat din nou. Românii fără venituri ar putea scăpa de plata CASS

 |  17:47
Codul fiscal, modificat din nou. Românii fără venituri ar putea scăpa de plata CASS

Guvernul va face o analiză până la sfârșitul acestei luni pentru a vedea dacă se susține din punct de vedere fiscal și constituțional articolul 180 din Codul fiscal, care se referă la obligativitatea tuturor persoanelor, inclusiv a celor care nu realizează venituri, de a plăti contribuția la asigurările de sănătate.

"Vom face până la sfârșitul lunii ianuarie - începutul lunii februarie o analiză în legătură cu sustenabilitatea acestui articol 180 atât din punct de vedere fiscal, cât și constituțional, pentru că și din punct de vedere constituțional se pune problema dacă se respectă prin acest articol principiul justei așezări a sarcinii fiscale. (...) Costurile de implementare, așa cum rezultă ele din articolul respectiv, par a fi mai mari decât veniturile care ar rezulta, așa încât se pune la modul serios întrebarea dacă se susține din acest punct de vedere articolul", a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Acesta a adăugat că, în cazul în care se va decide modificarea acestui articol, nu va exista un impact bugetar, întrucât la construcția bugetului nu s-a luat în calcul plata acestei contribuții de către persoanele care nu realizează venituri.

"Nu va fi un impact bugetar în cazul în care se va ajunge la concluzia că va trebui să facem o modificare substanțială, pentru că nu au fost luate în calcul contribuțiile la sănătate ale persoanelor fără eventuale venituri declarate — cele trei milioane care se tot invocau — așa că nu vor exista costuri suplimentare și nu va avea impact bugetar o eventuală decizie de a transforma articolul respectiv într-unul cu un caracter opțional mai bine conturat", a explicat Suciu, citat de Agerpres.

În plus, el susține că este Guvernul nu intenționează să îi vâneze pe cei fără venituri pentru a stabili dacă aceștia spun sau nu adevărul legat de veniturile pe care le au.

La începutul acestui an, secretarul de stat în Ministerul de Finanțe Gabriel Biriș afirma că persoanele care nu au realizat niciun venit timp de șase luni sunt obligate să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie pentru asigurarea de sănătate.

"Cum poți să zici 'am trăit fără nici un venit timp de șase luni'? Ce ai făcut? Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără să câștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat?", declara Biriș.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-06

TAGURI: cod fiscal, modificat, romania, venituri, cass
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
09 Ian 2016

Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA e fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, este necesar ca, la nivel Guvernamental, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze organigramele, statele se functii, supradimensionate din toate structurile statului precum si repartizarea fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective. Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor. Managementul public neperformant, “exercitat pe bijbite” trebuie inlocuit cu cel eficient si progresist. Este vremea când trebuie să ieşim urgent pe cale pasnica din această rutină politica santajista, mocirloasa si paguboasa pentru destinul Romaniei. Consideram ca a venit timpul să punem capăt atat monopolurilor politice care functioneaza ca niste grupari infractionale de crima oragnizata de 26 de ani în stil bolosevic mimand democratia cat si “dictaturii pluraliste” care ajuta la instalarea anarhiei .
ROMANI SARACI
09 Ian 2016

SOLUȚIA CAPITALISTĂ LA MODIFICAREA ARTICOLULUI 180 CARE ÎI OBLIGĂ PE CEI FĂRĂ VENIT SĂ PLĂTEASCĂ ASIGURAREA DE SĂNĂTATE VREM FAPTE, NU VORBE - NU!!! TAXĂRII ROMÂNILOR FĂRĂ VENIT - SCHIMBAȚI LEGEA 180!!! Dă click pe adresele de mai jos, citește documentul pdf și distribuie mai departe! https://www.facebook.com/tocarnation.corbel/posts/977914988912495 https://www.scribd.com/doc/294962917/Obamacare-Sistemul-de-Asigur%C4%83ri-de-S%C4%83n%C4%83tate-SUA
Random imageUltimele stiri


loading...