2017-01-24 03:13


Coface: Mic.ro şi-a dezvoltat reţeaua pe banii furnizorilor

 |  16:07
Coface: Mic.ro şi-a dezvoltat reţeaua pe banii furnizorilor

Blocajul în care a ajuns lanţul de magazine Mic.ro, deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, era previzibil, deoarece compania nu şi-a respectat niciodată angajamentele şi avea întârzieri de plată de peste 240 de zile, a declarat Anca Dan, credit risc manager în cadrul Coface România. Ea a adăugat că astfel de întârzieri sunt foarte mari pentru sectorul alimentar.

Reprezentanţii Coface au mai arătat că, din datele pe care le au, dezvoltarea lanţului de magazine s-a făcut pe banii furnizorilor, iar cei ai investitorilor nu există.

"Dezvoltarea s-a făcut pe banii furnizorilor. Banii investitorilor practic nu există. Tot ceea ce s-a făcut, s-a făcut pe banii furnizorilor", au spus Cristian Ionescu, şeful Coface România. El a adăugat că "marfa primită în prima fază de la furnizori a fost vândută, bani s-au cheltuit pe dezvoltare, iar acum le spun furnizorilor că dacă nu primesc marfă nu pot plăti facturile mai vechi".

Reprezentanţii companiei de management a riscului au menţionat că Coface nu a colaborat direct cu firma Mercadia, care operează lanţul Mic.ro, însă au fost consultaţi în mai multe rânduri de reprezentanţii firmelor care furnizau marfă pentru aceste magazine.

Marţi, cotidianul Puterea a anunţat că reţeaua de magazine Mic.ro, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu, se va închide din cauza managementului defectuos, a preţurilor ridicate şi a expansiunii prea rapide. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-02

TAGURI: Dinu Patriciu, Mic.ro, CofaceComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COTOI
18 Ian 2012

Ramane cum am vorbit: Patriciu, cel mai mare TEPAR din Romania!
Random image