2017-01-24 03:07


Coface: Vor fi unele falimente "răsunătoare"

 |  19:34
Coface:  Vor fi unele falimente "răsunătoare"

Numărulfirmelor care vor intra în insolvenţă va continua să crească în acest an,deoarece nu există încă un mediu economic stimulativ, iar unele falimente vorfi "răsunătoare", potrivit reprezentanţilor Coface România."Trendul în ceea ce priveşte insolvenţa se va menţine pe creştere şi în2011. Premisele creării unui mediu economic stimulativ nu există. Firmele cares-au chinuit să se menţină pe piaţă nu vor mai reuşi să rămână în viaţă", adeclarat joi, Catrina Anca, credit risk manager al Coface România, citată deMediafax.

Potrivitdatelor Coface, în primele nouă luni ale anului 2010 s-au înregistrat 15.442 de insolvenţe,domeniile construcţiilor, comerţului şi al transporturilor fiind cele mai afectate.Cristian Ionescu, country manager Coface pentru România, Bulgaria şi Slovacia,a spus că în acest an se vor înregistra falimente "răsunătoare", dândca exemplu o companie din domeniul distribuţiei de medicamente.

DateleOficiului Naţional al Registrului Comerţului arată că numărul firmelor care auintrat în insolvenţă anul trecut a ajuns la 21.692, peste nivelul înregistratîn 2009, când 19.894 de companii au ajuns în situaţia de a nu-şi mai puteaplăti datoriile.

Potrivitagenţiei de rating, lichidităţile sunt în continuare la nivel redus, iarvolumul creanţelor creşte datorită arieratelor pe lanţul de furnizare. "În2011 ne aşteptăm la o îmbunătăţire treptată a companiilor prin cifre de afacerişi profitabilitate în uşoară creştere în condiţiile în care costurile au fostdeja reduse. Vor apărea noi oportunităţi de achiziţie, investiţii şifuziuni", apreciază reprezentanţii Coface.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image