2017-01-19 10:52

ECONOMIE


Combinatul Oltchim va fi vândut până în aprilie

 |  16:59
Combinatul Oltchim va fi vândut până în aprilie

Fondul Monetar Internaţional a acceptat prelungirea termenelor de privatizare a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar a impus ca procedurile să fie încheiate în totalitate până la sfârşitul lunii aprilie a anului viitor. Totodată, FMI a blocat achiziţionarea rafinăriei Arpechim de la OMV Petrom.

Conform scrisorii de intenţie convenite de Guvern cu FMI în ultimele negocieri din toamna acestui an, autorităţile sunt obligate să selecteze o bancă de investiţii şi să publice prospectul pentru privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea până la jumătatea lunii februarie, astfel încât procedura să fie încheiată până cel târziu la sfârşitul lunii aprilie 2012.

Privatizarea combinatului va fi pregătită de către un manager privat care urmează să fie numit la conducerea companiei. Totodată, prin scrisoarea convenită cu Executivul de la Bucureşti, FMI a blocat intenţiile Guvernului şi ale Oltchim de a cumpăra de la OMV Petrom rafinăria Arpechim Piteşti. "Nici Oltchim, nici Guvernul nu vor achiziţiona rafinăria Arpechim înainte de privatizare", se arată în documentul citat de Mediafax. Având în vedere această obligaţie, este greu de presupus că rafinăria Arpechim va mai fi cumpărată de statul român, având în vedere că o astfel de achiziţie va reprezenta atributul viitorului proprietar al Oltchim. Arpechim este principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim. Oltchim are 3.454 de angajaţi, iar la Arpechim lucrează 700 de salariaţi. Combinatul chimic este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din capital.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-28

TAGURI: Oltchim, Arpechim, FMI, privatizare, manager privat OltchimComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image