2017-01-19 21:06

ECONOMIE


Comisioane de un milion de euro pentru patru headhunteri

 |  18:22
Comisioane de un milion de euro pentru patru headhunteri

Statul român alocă peste un milion de euro unor firme de headhunting care vor fi desemnate să recruteze manageri privaţi pentru companiile de stat Oltchim, Electrica, Hidroelectrica şi ROMARM SA. Fiecare headhunter va primi un comision de 250.000 euro per contract, potrivit unor documente publicate pe site-ul Ministerului Economiei.

Sumele alocate au o valoare-record, având în vedere că nici headhunterii din Occident nu primesc mai mult de 100.000 de euro pentru o recrutare de top manager, informează realitatea.net.

În plină criză economică, statul a aruncat cu banii pe geam şi în prima fază a proiectului „CEO privat la stat“, când a plătit cel puţin 500.000 de euro pentru consorţiul de firme Pedersen & Partners, Roland Berger şi NNDKP care oferă consultanţă de-a lungul procesului de selectare a headhunterilor.

Ministerul Economiei a publicat  pe site-ul propriu documentele necesare pentru înscrierea firmelor de headhunting care vor să participe la licitaţia pentru recrutarea managerilor privaţi la companiile de stat Oltchim, Electrica, Hidroelectrica şi ROMARM SA. Potrivit documentaţiei pentru licitaţie, termenul-limită de depunere a ofertelor este 23 decembrie 2011, ora 10 a.m.Preţul estimativ al fiecărui contract este de 250.000 euro (fără TVA).

De regulă, firmele de headhunting primesc între 25 şi 33% din salariul anual al managerului pe care îl recrutează, însă în criză sumele s-au redus semnificativ. Dacă algoritmul respectiv este luat în calcul şi în cazul de faţă, înseamnă că managerii privaţi ai companiilor de stat ar primi salarii de cel puţin un milion de euro pe an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-20

TAGURI: comisione headhunting Hidroelectrica, comision 250.000 euro, Ministerul Economiei, angajare manageri privaţiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image