2017-01-24 19:30


UPDATE. Compania aeriană ungară Malev şi-a sistat activitatea

 |  15:50
UPDATE. Compania aeriană ungară Malev şi-a sistat activitatea

UPDATE. Ryanair şi Wizz Air vor să profite de “falimentul”Malev

Mai multe companii aeriene au răspuns prin creşterea capacităţilor la anunţul făcut vineri de compania ungară Malev care şi-a întrerupt toate operaţiunile, transmit Reuters şi MTI, citate de Agerpres. Compania aeriană irlandeză Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, a anunţat vineri că va lansa 26 de noi rute din Budapesta. Dacă la începutul lunii ianuarie 2011 Ryanair anunţa că are de gând să ofere zboruri pe cinci rute din Budapesta, vineri compania irlandeză a informat că a decis să majoreze la 31 numărul rutelor. În plus, Ryanair a anunţat că are de gând să transfere patru aparate Boeing la Budapesta şi în decurs de două săptămâni să deschidă o bază la Budapesta. Directorul general adjunct de la Ryanair, Michael Cawley, a anunţat că CV-urile foştilor angajaţi de la Malev sunt binevenite. De asemenea, compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat şi ea că are de gând să-şi majoreze cu 66% capacitatea în Ungaria în acest an. Directorul Wizz Air, Jozsef Varadi, a anunţat că numărul rutelor oferite zilnic va creşte de la 3 la 5. Prima nouă destinaţie oferită de Wizz Air de la Budapesta va fi Bucureşti, însă compania este interesată să lanseze şi zboruri spre rutele Moscova, Islanbul, Kiev şi Tel Aviv. Compania aeriană ungară Malev şi-a întrerupt, vineri, toate operaţiunile începând cu ora locală 06.00. Boardul conducător al operatorului aerian a decis sistarea activităţii pentru a reduce pierderile financiare, se precizează într-un comunicat. În conformitate cu această decizie, toate serviciile au fost întrerupte după 66 de ani de activitate.

Compania aeriană ungară Malev şi-a întrerupt toate operaţiunile vineri începând cu ora locală 06.00, relatează agenţia de presă MTI. Boardul conducător al operatorului aerian a decis sistarea activităţii pentru a reduce pierderile financiare, se precizează într-un comunicat. În conformitate cu această decizie, toate serviciile au fost întrerupte după 66 de ani de activitate continuă, conform aceleiaşi surse.

În replică la rapoartele recente despre companie, mai mulţi subcontractori şi-au pierdut încrederea şi au solicitat să le fie plătite serviciile în avans, a explicat managerul Lorant Limburger. Această situaţie a accelerat cheltuielile până la un nivel de nesuportat pentru companie, a adăugat el.

De asemenea, în contextul unei decizii recente a Uniunii Europene defavorabile transportatorului ungar, acesta nu mai este capabil să asigure resursele necesare pentru funcţionarea companiei, a mai spus Limburger în comunicat. Compania a afirmat că pasagerii cu bilete deja cumpărate vor fi informaţi de angajaţi ai departamentului de relaţii cu clienţii în legătură cu aranjamente alternative de călătorie şi eventuale compensaţii.

Pe de altă parte, Ministerul ungar al Dezvoltării Naţionale a anunţat marţi că executivul de la Budapesta ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că toţi pasagerii Malev vor fi în siguranţă indiferent de circumstanţe.

Patru zboruri Malev, anulate pe Aeroportul Otopeni

Patru zboruri Malev, Bucureşti - Budapesta şi retur, au fost anulate vineri pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, după ce compania aeriană maghiară şi-a întrerupt toate operaţiunile, potrivit   reprezentanţilor aeroportului, citaţi de Agerpres. Astfel, au fost anulate zborurile Budapesta - Bucureşti de la orele 15.30 şi 20.00 şi zborurile Bucureşti - Budapesta de la orele 16.00, respectiv, 20.50. Tot vineri au fost anulate patru zboruri Budapesta - Cluj şi retur de pe Aeroportul din Cluj şi două zboruri pe rutele Budapesta – Târgu- Mureş şi retur, de la orele 15.15, respectiv, 15.50. O parte dintre pasagerii companiei Malev ar putea fi preluaţi pe cursele companiei maghiare low-cost Wizz Air, care au anunţat pentru vineri o ofertă specială destinată pasagerilor vizaţi de suspendarea operaţiunilor Malev punând la dispoziţia acestora opţiuni de rerutare către şi din Budapesta. Astfel, pasagerii care deţin un bilet electronic Malev pentru perioada 3 februarie 2012 - 24 martie 2012 pot apela la call center-ul Wizz Air pentru a se reprograma pe cursele companiei, contra cost. Locurile sunt limitate, iar zborurile trebuie reprogramate până pe 13 februarie 2012, ora 18.00, oferta fiind valabilă pentru pasagerii Malev care deţin bilet electronic, au anunţat reprezentanţii Wizz Air.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-03

TAGURI: A.A.Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image