2017-01-17 11:13

ECONOMIE


Compania Feroviară Servtrans Invest SA, aparţinând lui Cristian Burci, a intrat în insolvenţă

 |  16:58
Compania Feroviară Servtrans Invest SA, aparţinând lui Cristian Burci, a intrat în insolvenţă

Secţia a VII-a Comercială a Tribunalului Bucureşti adispus pe 15 iulie, în dosarul nr. 53338/3/2011, deschiderea proceduriigenerale a insolvenţei pentru SC Servtrans Invest SA, operator de transport pecalea ferată care face parte din Grupul IRS controlat de omul de afaceriCristian Burci. Prin cererea înregistrată la data 13 iulie 2011, ServtransInvest SA a solicitat protecţia legii insolvenţei în vederea reorganizăriiactivităţii sale şi a restructurării datoriilor de peste 50 milioane de euro.

De altfel, anul trecut, alte trei companii din grupulInternational Railway Systems (IRS), şi anume Astra Vagoane Arad, Me­va Drobeta-TurnuSeve­rin şi Romvag Caracal, au intrat în insolvenţă. Acţionarul majoritar alIRS este omul de afaceri Cristian Burci, fondator al postului de televiziunePrima TV, dar şi al grupului de publicitate Graffiti BBDO.

Compania Servtrans Invest SA a fost înfiinţată în mai2001, având ca obiect de activitate construcţiile, comerţul, transportul pecalea ferată, dar şi administrarea publică. Ulterior, domeniul principal deactivitate a devenit transportul pe calea ferată. Servtrans Invest SA a avut înperioada 2001-2008 o evoluţie rapidă, ajungând să deţină o cotă de piaţă deaproximativ 10% şi să realizeze o cifră de afaceri de 188 milioane de lei lasfârşitul anului 2008.

Societatea s-a specializat în domeniul transportului demărfuri în vrac, minereu, produse din oţel, piatră, cărbune, ciment, zgură defurnal, având în portofoliul său clienţi precum ArcelorMittal Galaţi, CETGovora, CET Braşov, Holcim, Carpat Cement, Compania Naţională a Uraniului,Salrom SA şi alţii.

În perioada 2006-2008, societatea a implementat un plande investiţii în material rulant prin care s-au achiziţionat 1.292 de vagoanenoi, specializate, pentru transport de cărbune şi mărfuri şi 37 de locomotive,pentru care s-au angajat finanţări sub formă de leasing financiar pentruvagoane şi credit de investiţii pentru locomotive, precum şi închirierea unuinumăr de 300 de vagoane noi pe termen de trei, respectiv cinci ani.

Administrator judiciar a fost desemnată societateaEuro-Insol SPRL, societate parte, alături de Assistance Insolv SPRL, a grupuluide firme Borza şi Asociaţii, specializat pe consultanţă juridică şireorganizare judiciară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-06-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image