2018-12-13 15:17


Companie farmaceutică, profit cu 14% mai mare

 |  08:37
Companie farmaceutică, profit cu 14% mai mare

În primele nouă luni ale anului, producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a înregistrat un profit brut de 16,7 milioane lei.

Antibiotice SA a obţinut un profit brut mai mare cu 14% decât cel estimat. După primele nouă luni ale acestui an, profitul brut a ajuns la valoarea de 16,7 milioane lei, mai redus însă faţă de cel consemnat în 2014.

Vânzările companiei către distribuitori pe piaţa internă totalizează 199,5 milioane lei în perioada ianuarie-septembrie 2015, în timp ce vânzările produselor Antibiotice din distrubuţie în farmacii au fost în acelaşi interval de 233,9 milioane lei. Un plus de 14 procente comparativ cu ianuarie-septembrie 2014 s-a înregistrat în cazul vânzărilor de produse ale companiei din farmacii către pacienţi, se arată în acelaşi raport. Antibiotice îşi menţine poziţia de lider pe segmentul medicamentelor generice comercializate în spitale, cu o cotă de piaţă de 18,5%, în creştere comparativ cu perioada similară a anului trecut, când era de 16,7 procente. Pe segmentul medicamentelor generice, compania ocupă locul 4, cu o cotă de piaţă de 5,6%, în timp ce la nivel de piaţă farmaceutică totală ocupă poziţia 13 cu o cotă de 2,38%.

 Pentru anul viitor, compana estimează o creştere a cifrei de afaceri la export. „Principalele proiecte privind exportul de produse finite, care vor aduce valori suplimentare în cifra de afaceri, se referă la exportul de produse injectabile în SUA şi Marea Britanie, exportul de capsule în Franţa şi Olanda, precum şi în zona Asiei de Sud-Est şi exportul de unguente şi ovule în spaţiul CSI”, a notat conducerea companiei, citată de Ziarul de Iaşi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-15

TAGURI: profit, antibiotice iasi, medicamente
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...