2017-01-20 20:09

ECONOMIE


Complexul Energetic Turceni a finalizat o investiţie de mediu de 220 milioane de euro

 |  13:42
Complexul Energetic Turceni a finalizat o investiţie de mediu de 220 milioane de euro

Complexul Energetic Turceni, în cadrul căruia funcţionează cea mai mare termocentrală din ţară, a inaugurat vineri două instalaţii de desulfurare în urma unei investiţii de 220 de milioane de euro, obligatorie pentru conformarea la normele europene de mediu.

„După montarea celor două instalaţii, emisiile poluante se vor încadra în limitele de mediu stabilite de legislaţia română şi de cea europeană", a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului, Claudiu Stafie. Acesta a menţionat că “ <Proiectul de Reducere a Poluării la Termocentrala Turceni> reprezintă una dintre soluţiile dezvoltării energetice durabile a României, care, alături de proiectul de mediu GETICA CCS de captare şi stocare a dioxidului de carbon, evidenţiază Complexul Turceni nu numai ca cea mai mare termocentrala din Sistemul Energetic Naţional, ci, mai ales, ca un pilot şi o şcoală românească pentru industrie. Consider că stabilitatea şi siguranţa unui sistem energetic curat, cu impact redus asupra mediului înconjurător, competitiv pe piaţa europeană de energie, reprezintă o şansă reală pentru economia românească de a se redresa şi a deveni perfomantă”.

Banii au provenit în cea mai mare parte dintr-un împrumut acordat de Banca Japoniei, iar aportul complexului este de aproape 10 milioane de euro. Complexul Energetic Turceni produce 6,5 TWh pe an, adică 11% din producţia de electricitate a ţării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image