2019-01-20 21:22


Confirmare dură: BULGARIA ne dă clasă la TURISM

 |  15:30
Confirmare dură: BULGARIA ne dă clasă la TURISM
Florentin Dincă

Se confirmă încă o dată că bulgarii ne dau clasă la turism. Condiţiile bune spre foarte bune la preţuri accesibile oferite de vecini îi fac pe turişti să aleagă BULGARIA în detrimentul ROMÂNIEI. Răsounsul a venit din partea ministrului Turismului din ţara vecină, Nikolina Angelkova, care a făcut public numărul de turişti care au vizitat BULGARIA anul trecut, de peste patru ori mai mult decât cei care au preferat ROMÂNIA.

Numărul turiştilor care au vizitat Bulgaria din februarie anul trecut şi până la sfârşitul lunii ianuarie 2017 va atinge opt milioane, a anuntat ministrul de profil, potrivit Novinite. Comparativ, numarul turiştilor străini care au vizitat România în anul trecut a fost de 1,92 milioane. Ea a declarat televiziunii nationale bulgare ca fiecare luna din 2016 a fost “fara precedent” in privinta numarului de sosiri in tara. Aproximativ 5,5 milioane de vizitatori străini au fost în Bulgaria in perioada sezonului de vară de anul trecut. De altfel, şi circa 400.000 de persoane de altă naţionalitate au petrecut Craciunul şi Anul Nou in Bulgaria.

Cifra de opt milioane confirmă prognozele anterioare care spun că mai mulţi turişti străini au vizitat ţara vecină decât populaţia Bulgariei, care este de circa 7,1 milioane de persoane. Merită amintit totuşi că Bulgaria pare să fi beneficiat anul trecut de situaţia de securitate tensionată din ţări ca Turcia şi Tunisia, mulţi turişti alegand să evite asemnea riscuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-10

TAGURI: bulgaria, turist, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...