2018-12-16 21:58


Consiliul Concurenţei va finaliza investigaţia pe piaţa carburanţilor până la jumătatea anului

 |  18:20
Consiliul Concurenţei va finaliza investigaţia pe piaţa carburanţilor până la jumătatea anului
Consiliul Concurenţeiva finaliza investigaţia pe piaţa carburanţilor până la jumătatea anului, dupăce rezultatele raportului va fi trimis la Comisia Europeană, iar companiileimplicate îşi vor spune părerea în acestcaz, a declarat ieri BogdanChiriţoiu, preşedintele instituţiei.

"Neaşteptăm ca investigaţia să fie finalizată până la jumătatea anului, după ce vatrece şi pe la Comisia Europeană, vom avea reacţia lor şi apoi vom asculta şipărţile implicate. Apoi vom lua o decizie", a spus Chiriţoiu, într-oconferinţă în care a fost prezentat raportul de activitate al instituţiei.

ConsiliulConcurenţei a anunţat la începutul anului că va finaliza investigaţia în primultrimestru.

Investigaţiape piaţa comercializării carburanţilor a început în 2005, dar a fost reluatăîn2009, când a fost schimbatăechipacare lucra la acest caz.

ConsiliulConcurenţei a anunţat la începutul anului că va finaliza investigaţia în primultrimestru.

"Dacănu existau indicii că este încălcată legislaţia în domeniul concurenţei care săne facă să începem investigaţia, nu începeam o astfel de acţiune. Dar am avutindicii în acest sens", a adăugat Chiriţoiu.

Larândul său, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii a CamereiDeputaţilor, a declarat că s-a format o comisie de anchetă asupra Petrom pentrua investiga modul în care se formează preţurile pentru carburanţi şi perioadapostprivatizare.

Elarătat cădeocamdată ancheta vizează doar Petrom, urmând ca apoi să fieextinsă asupra celorlalţi jucători din piaţa carburanţilor pentru a vedea modulîn care sunt formate şi calculate preţurile la pompă.

Iancua afirmat că Petrom este de acord cu îngheţarea preţurilor pe o perioadălimitată de timp, dar doar dacă Guvernul vine cu o măsură care să se aplicetuturor companiilor de pe piaţă.

Ela mai spus că ancheta va fi finalizată în 90 de zile, respectiv la 1 iulie,menţionând că operaţiunea vizează şi cazul Arpechim. Iancu susţine căînchiderea rafinăriei va afecta lucrările de infrastructură, în condiţiile încare bitumurile utilizate proveneau de la Piteşti, iar acum acestea trebuieimportate.

Principalelecompanii care distribuie carburanţi sunt OMV Petrom (controlată de OMV),Rompetrol (din grupul kazah KazMunaiGaz), Lukoil România (subsidiată a grupuluirus Lukoil) şi MOL (Ungaria).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...