2017-01-22 18:20


Consiliul Investitorilor Străini propune un set de măsuri în sprijinul IMM-urilor

 |  16:27
Consiliul Investitorilor Străini propune un set de măsuri în sprijinul IMM-urilor

Consiliul Investitorilor Străini pledează pentru un cadru de reglementare în vederea sprijinirii dezvoltării IMM-urilor din România care să aibă în vedere, printre altele, accesul IMM-urilor la capitalul de risc sau crearea unor reţele de investitori privaţi. În cadrul discuţiilor dintre autorităţi şi investitori la masa rotundă organizată marţi de Consiliul Investitorilor Străini s-au punctat măsurile identificate în sprijinul sectorului de IMM-uri, informea NewsIn.

Aceste măsuri se referă la accesul IMM-urilor la capitalul de risc prin constituirea fondurilor cu capital de risc, crearea unor reţele de investitori privaţi (business angels), crearea unui sistem descentralizat de fonduri regionale de garantare în vederea sprijinirii şi îmbunătăţirii accesului IMM-urilor la finanţare, capitalizarea adecvată a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) sau capitalizarea adecvată a Fondului Român de Contragarantare (FRCG).

Alte măsuri vizează accesul IMM-urilor la schemele europene de cogarantare sau contragarantare, crearea de noi structuri de afaceri la nivel local/regional în vederea sprijinirii activităţilor de inovare ale IMM-urilor, precum şi sprijinirii structurilor de afaceri existente pentru a funcţiona în mod eficient, înfiinţarea, dezvoltarea şi funcţionarea reţelei de structuri de sprijinire a afacerilor sau includerea spiritului antreprenorial ca parte cheie din curriculum la nivelul învăţământului superior; campanie pentru educarea publicului şi înţelegerea terminologiei financiare. „Firmele mici din România trebuie să-şi perfecţioneze competenţele manageriale, capacitatea de a aduna informaţii şi baza tehnologică. Consiliul Investitorilor Străini îşi oferă cunoștințele tehnice şi experienţa pentru a sprijini guvernul României să îmbunătăţească în continuare accesul IMM-urilor la finanţare, infrastructuri informaţionale şi pieţe internaţionale”, a declarat Mihai Bogza, membru în Boardul Consiliului.

Consiliul Investitorilor Străini este asociația celor mai importanți investitori străini din România. FIC a fost înființat în 1997, când și-a început activitatea în mod oficial cu 26 de companii membre. FIC are în prezent 130 companii membre, ale căror investiții cumulate în România, de aproximativ 40 miliarde euro, reprezintă aproape două treimi din totalul investițiilor străine directe realizate din 1990 până în prezent. Contribuția la Produsul Intern Brut al companiilor cu capital străin care activează în România este estimată de statisticile oficiale la aproximativ 33,4%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-26

TAGURI: CIS, masuri IMM



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image