2018-12-13 06:03


Constantin Stroe, preşedintele ACAROM: “Este o băşcălie naţională ceea ce se întâmplă cu infrastructura!”

 |  18:08
Constantin Stroe, preşedintele ACAROM: “Este o băşcălie naţională ceea ce se întâmplă cu infrastructura!”

Autostrada Pitești-Sibiu nu este pentru Dacia, ci pentru România, iar această problemă nu mai poate fi tratată la nivelul profesional al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR/), a declarat, miercuri, Constantin Stroe, președintele Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), într-o conferință de presă.

“Este o batjocură, o bășcălie națională ideea cu infrastructura. (…) Este inadmisibil ce se întâmplă, ca o țară care are un potențial important în această industrie, care contribuie și la export, și la bunăstare, locuri de muncă, să fie tratată cu atâta indiferență, în condițiile în care 80% din finanțare este asigurată din fonduri europene (...) Din punctul meu de vedere, am discutat cu cei de la CNADNR, iar eu aș desființa pur și simplu această companie. Trebuie să existe o agenție în directa subordine a primului ministru și împănată cu oameni de specialitate — profesori în construcții, drumuri, poduri, geologi. Nu mai putem trata problema cu nivelul profesional al CNADNR. România va avea consecințe considerabile dacă nu vom avea această autostradă”, a spus Stroe, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că, din punctul său de vedere, în cazul acestei lucrări, ar trebuie desemnat un singur prestator care să realizeze atât studiul de fezabilitate, cât și proiectarea.

“Am acompaniat vreo opt miniștri ai Transporturilor, iar rezultatele sunt zero. Este de o importanță capitală acest tronson și greșit s-a înțeles că Dacia și Renault vor o autostradă. Imaginați-vă 4,4 milioane de metri cubi de marfă în containere, care circulă din centrul țării spre vest. N-au făcut măsurători, n-au făcut un calcul să vadă ce fonduri uriașe pierde România ca urmare a lipsei acestei autostrăzi”, a explicat șeful ACAROM. În decembrie 2015, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, spunea, în cadrul dezbaterii publice a proiectului de buget, că lucrările la autostrada Pitești - Sibiu ar putea începe la 1 ianuarie 2017 în condițiile în care licitațiile vor putea demara abia în vara anului 2016.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-20

TAGURI: constantin stroe, presedinte, acarom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIAN
21 Ian 2016

Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Avem o echipa performanta si un program special conceput care te ajuta sa reusesti,performante financiare deosebite,cu acest program unic.Asteptam numai persoane foarte serioase sa ceara detalii ,la adresa de email mariannicolae96@yahoo.com
Random imageUltimele stiri


loading...