2017-01-17 19:33

ECONOMIE


Consumatorii industriali ar putea plăti mai mult pentru energie decât cei casnici

 |  17:18
Consumatorii industriali ar putea plăti mai mult pentru energie decât cei casnici

Preşedintele deonoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declara că FMI ar putea agrea o“variantă” prin care “cei bogaţi” să plătească mai mult pentru energiaconsumată, decât cei dependenţi “de un consum de energie minim”.

“ReprezentanţiiFMI nu au un program prin care România să fie pusă în genunchi. Am discutatchiar posibilitatea unui sistem de reglementare a subvenţiilor în domeniulenergiei care să aibă în vedere categoriile defavorizate, vulnerabile, de faptconsumul domestic. Cei de la FMI, mai ales, ar agrea o variantătransparentăşi cât se poate de bine fundamentată în aşa fel încâtsă nu distorsioneze piaţa energiei, dar prin care cei bogaţi, care după spuselelor «îşi încălzesc piscina din consumul de energie», să plătească mai multdecât cei care într-o formă sau alta sunt dependenţi de un consum de energieminim, dar care este esenţial pentru un nivel de trai decent”, a declaratCristian Diaconescu, după întâlnirea avută de liderii UNPR cu reprezentanţiiFMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

Diaconescua adăugat căUNPRpregăteşte un act normativ care să reglementezepiaţa energiei. ”Noi vomelabora un act normativ, este o simplă diferenţiere între consumatoriicasnicişi consumatorii industriali care fac un foarte mare consum dinacest punct de vedere”, a mai spus Diaconescu.

Preşedintelede onoare al UNPR a mai afirmat că, în cadrul întâlnirii, s-a maidiscutat despre absorbţia fondurilor europene, despre sectorul energetic şidespre cel al transporturilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image