2018-11-19 05:10


Contractul cu Astaldi pentru metroul din Drumul Taberei ar putea fi reziliat

 |  15:32
Contractul cu Astaldi pentru metroul din Drumul Taberei ar putea fi reziliat

Metrorex se află pe punctul de rupe contractul cu constructorul italian Astaldi pentru mari întârzieri în lucrările de la magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor. Potrivit directorului Metrorex Aurel Radu, italienii sunt singurii care au întârzieri la programul de lucru. „Astaldi nu lucrează. Spune că nu dispune de bani, însă acesta nu este un argument care să ne intereseze. Conform contractului, ei efectuează lucrările pe banii lor, urmând ca noi să le achităm contravaloarea ulterior. Nici noi, nici premierul Victor Ponta nu suntem mulţumiţi de Astaldi. Le-am trimis mai multe notificări şi , dacă nu se apucă de lucru, vom rezilia contractul. Vom lua o decizie în cel mai scurt timp”, a spus Radu, citat de economica.net.

Potrivit acestuia, Metrorex a avut, la rândul ei, datorii mai vechi către Astaldi, dar banii există şi sunt gata a fi viraţi în conturile italienilor dacă aceşti prezintă garanţia de bună execuţie a lucrărilor. „Aveam să le dăm 57 de milioane de lei pentru lucrări de deviere reţele făcute până la sfârşitul lui 2012. Banii sunt disponibili, însă, pentru deceontarea de la Ministerul Finanţelor ei trebuie să depună garanţia de bună execuţie, lucru care nu s-a întâmplat”, a precizat Radu.

Astaldi este parte a consorţiului care construieşte Magistrala 5 de Metrou alături de FCC Construccion, AB Construction şi Delta ACM Antrepriză. Lungimea totală a tronsonului este de 6,2 kilometri iar valoarea contractului cu consorţiul amintit este de 215 milioane de euro.

După ce în prima parte a acestui an lucrările la metroul de Drumul Taberei au fost sistate din lipsă de bani, Guvernul a alocat de la buget o sumă de 104 milioane de lei pentru acest an. Din aceasta, mai sunt 25 de milioane de lei de cheltuit dar Metrorex aşteaptă încă circa 90 de milioane din fonduri europene nerambursabile. Din Pogramul Operaţional Sectorial pe Transport din care s-au deblocat circa 400 de milioane de euro, la Metrorex vor ajunge, conform directorului Regiei, 400 de milioane de lei săptămâna viitoare. Banii sunt suficienţi pentru efectuarea lucrărilor pentru încă un an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-19

TAGURI: reziliere, contract, metrou, drumul, taberei, astaldi, bani, Aurel, Radu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...