2017-01-23 02:33


Contractul de consultanţă pentru privatizarea Oltchim a fost semnat

 |  22:35
Contractul  de consultanţă  pentru privatizarea Oltchim a fost semnat

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a semnat luni contractul de servicii de consultanţă cu PricewaterhouseCoopers Management Consultants, pentru pregătirea şi derularea privatizării Oltchim Râmnicu-Vâlcea, se arată într-un comunicat MECMA.

Contractul a fost semnat prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie. Procesul de selectare a consultantului a fost iniţiat în 28 octombrie. Caietul de sarcini a fost achiziţionat de cinci potenţiali ofertanţi, iar până la termenul limită de depunere a ofertelor, respectiv 28 noiembrie, au fost depuse trei oferte respectiv PwC Management Consultants, asocierea KPMG şi White & Case Pachiu SCA, consorţiul Taylor DeJongh şi SNR Denton.

Pe 14 noiembrie, combinatul chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea a anunţat că va trimite în şomaj tehnic, în perioada 15-30 noiembrie, 1.000 de angajaţi, aceştia urmând să beneficieze în acest interval de o indemnizaţie de 75% din salariul de bază.

Combinatul chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea a înregistrat în primele nouă luni din acest an o pierdere netă de 179,77 milioane lei, în creştere cu 1% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă din 2010, de 178,19 milioane lei.

Oltchim din Râmnicu Vâlcea este cea mai importantă unitate din industria petrochimică din România, lider în Europa Centrală şi de Est la PVC, sodă caustică, polioli şi plastifianţi.

Societatea are ca acţionar majoritar statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (54,8%), iar PCC SE Duisburg Deu deţine 17,47% din acţiuni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-11

TAGURI: Olchim, consultant, privatizareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image