2017-01-23 08:39


Contribuţiile pentru activităţi independente, plătite la ANAF

 |  16:39
Contribuţiile pentru activităţi independente, plătite la ANAF

Începând cu 1 ianuarie 2012, plata contribuţiilor pentru activităţi independente ar putea fi preluată de Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF) de la casele de pensii, de sănătate şi de şomaj, a declarat Dan Lazăr, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

“Vrem ca de la 1 ianuarie 2012 să preluăm legislaţia şi declararea acestor contribuţii precum şi plata lor de la casele de pensii, de sănătate şi de şomaj la ANAF pentru toate activităţile independente care trebuie să achite astfel de contribuţii. Pentru viitor ne propunem să continuăm să oferim prin Codul fiscal simplificare şi predictibilitate pentru contribuabili”, a spus Lazăr la un seminar organizat de “Ziarul Financiar”.

Alte modificări în domeniul fiscal avute în vedere de autorităţi vizează introducerea sistemului de raportare IFRS pentru sistemul financiar, începând cu 2012, şi introducerea pentru unele activităţi, precum taximetria, a posibilităţii să opteze între plata contribuţiilor în sistem normal sau plata anticipată a acestora în baza normelor de venit. De asemenea, MFP va prelungi posibilitatea reducerii cu 50% a penalităţilor pentru contribuţiile neachitate până la 30 iunie 2012.

Pe de altă parte, MFP a anunţat introducerea, din 2013, a principiului opţiunii, contribuabilii putând alege fie plata anticipată a impozitului pe profit, fie achitarea acestuia în sistem real, aşa cum se întâmplă în prezent.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image