2017-01-18 15:01

ECONOMIE


Costache, ''hoinarul'' Companiei de Autostrăzi. S-a dat startul angajărilor la CNADNR, directorii au devenit şefi de proiect

 |  19:22
Costache, ''hoinarul'' Companiei de Autostrăzi. S-a dat startul angajărilor la CNADNR, directorii au devenit şefi de proiect

Chiardacă “Regina” Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale dinRomânia, directorul general Liviu Costache, a fost detronată, nu a părăsit întotalitate “regatul”. Cunoscut drept apropiat al ministrului transporturilor, AncaBoagiu, Liviu Costache s-a retras strategic pe postul bănos de şef al Direcţieiîncasări şi venituri din CNADNR, ocrotind”contractul dubios cu NovensysCorporation, privind sistem informatic de emitere al rovinietelor, preluat dintimpul mandatului fostului ministru al transporturilor Radu Berceanu. Încondiţiile în care Compania de Autostrăzi este una dintre cele 10 companiimonitorizate de FMI, în vederea limitării datoriilor, conducerea interimară aCNADNR angajează tineret PDL.

Dacă grupuri pedeliste, conduse de Gheorghe Flutur, Cristache Rădulescu, IoanOltean, Gheorghe Falcă sau Vasile Blaga, nu au reuşit să îşi impună un şef laCompania Naţională de Autostrăzi, se pare că directorul general interimar,Daniela Drăghia, ar putea fi înlocuit cu Constantin Grigoroiu, un apropiat alministrului transporturilor. Acesta mai fostangajat al CNADNR, în anul 2000, în primul mandat al Ancăi Boagiu. Pânăsă fie schimbată din funcţie, Daniela Drăghia a schimbat organigrama şi adat drumu la angajări. “Chiar dacă s-a aprobatnoua organigramă în Consiliul de Administraţie al CNADNR, cei aproximativ 15directori, care nu mai au posturi, au devenit şefi de proiect sau de departament.Cu toate că noua organigramă prevede un număr mai mic de posturi, există oamenicare au fost angajaţi încă de sâmbătă cu salariul maxim din grilă, deaproximativ 3.000 de lei/lună”, ne-au declarat surse ministeriale. Dacă tot sedesfiinţează funcţia de director proiecte autostrăzi din CNADNR, Liviu Costacheşi-a făcut loc la Direcţia încasări venituri din CNADNR.

Fostul şefal CNADNR, director peste roviniete

De luni, directorul încasărişi venituri, Ecaterina Munteanu, a fost înlocuit cu Liviu Costache. “Singuruldirector confirmat în funcţie este Ionuţ Maşala. Directoruleconomic, Ionuţ Maşala, a rezistat în funcţie aproape cinci ani, sub mandatul acinci directori generali. Directorul juridic, Andrei Filipescu, sau directorultehnic, Mărioara Capră, ar putea fi schimbaţi din funcţii. Şi directorul pentruproiecte variante ocolitoare, Mircea Epure, ar putea fi schimbat din funcţie. DinDirecţia autostrăzii Transilvania, unde acum există aproximativ 15 angajaţi,mai rămân cinci sau şase oameni. Se trage cortina peste autostrada Braşov - Cluj- Borş? Şi Direcţiapentru autostrada Bucureşti - Comarnicse transformă în serviciu. Problema este că oamenii care au fost angajaţi denoua conducere nici măcar nu ştie unde este Ploieştiul”, ne-au explicat sursele citate.

Şi la Direcţia lucrăride remediere calamităţi, din cadrul CNADNR, s-au angajat tineri de pe băncilefacultăţilor de construcţii. “Direcţia autostrăzii Timişoara - Aradse desfiinţează. Conducerea CNADNR în loc să scape de dinozaurii neschimbaţi depeste 20 de ani, angajează cinci sau şase tineri într-un departament sauserviciu unde mai rămân unul sau doi salariaţi cu o vechime de peste 20 de ani”, ne-au mai declarat sursele citate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image