2017-01-17 17:13

ECONOMIE


Credit cu dobândă de 4.969% "până la salariu"

 |  19:39
Credit cu dobândă de 4.969% "până la salariu"

Reticenţa băncilor în a acorda credite de consum pentru sume mici i-a făcut pe români se se orienteze spre instituţiile financiare nebancare pentru a acoperi cheltuieli neprevăzute sau costuri crescute sezonier – sărbători, concediu, debutul anului şcolar.

Payday loans – creditele până la salariu în varianta autohtonă oferă posibilitatea de a împrumuta o sumă mică (între 100 și 500 de RON) ce urmează să fie rambursată în maximum 35 de zile. Împrumutul este obţinut exclusiv online, fără să fie nevoie ca doritorul să se deplaseze la sediul firmei sau să fixeze întâlniri la domiciliul propriu cu angajaţii acesteia.

"Este limpede că nevoia aceasta exista şi în România – de când am lansat produsul, în ianuarie 2011, am avut zeci de mii de solicitări şi mii de credite aprobate", a declarat Ionuţ Stan, directorul Viva Credit, o companie de profil.

Cerinţele generale de acordare a acestui credit sunt minime şi constă îndeţinerea unui venit stabil din salariu sau pensie, care să fie virat într-un cont bancar şi vârsta de peste 21 ani. Clienţii trimit o copie a cărţii de identitate, în format electronic, iar în funcţie de situaţie, se poate solicita un extras de cont bancar şi/sau alte documente care pot dovedi bonitatea aplicantului. Se pot califica pentru acest gen de credite şi cei cu istoric negativ la birourile de credit.

"Creditul până la salariu nu trebuie să devină o modalitate de finanţare pe termen lung", mai spune Ionuţ Stan. "Este un instrument la îndemână pentru a rezolva rapid cheltuieli urgente şi neprevăzute şi, chiar dacă limita creditării poate urca pentru clienţii deja în sistem, sfatul nostru este să nu împrumute mai mult decât nevoia efectivă".

Pentru o primă solicitare, aprobarea creditului vine, de obicei, în aceeaţi zi, iar clienţii deja aflaţi în baza de date primesc răspunsul în câteva minute. Banii împrumutaţi sunt transferaţi direct în contul solicitantului, imediat după aprobarea cererii, iar, ca orice alt credit, şi acesta se poate rambursa anticipat şi poate fi refinanţat. Nu există comisioane de acordare sau de analiză a dosarului de credit, iar cererea de creditare se realizează tot online, prin completarea unui formular cu datele personale de către solicitant pe site-ul companiei. Potrivit paginii firmei de credite, pentru un credit de 300 de lei pentru 20 de zile se plătesc la maturitate 372 de lei. Astfel, dobânda anuală efectivă ajunge la 4.969%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-20

TAGURI: Camatari legali, credite nesimtiteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image