2019-01-18 07:36


Cresc SALARIILE angajaţilor din MULTINAŢIONALE

 |  09:27
Cresc SALARIILE angajaţilor din MULTINAŢIONALE
Florentin Dincă

Un studiu recent realizat de firma de consultanţă în management şi executive search Korn Ferry Hay Group arată că în 2017 angajaţii români din multinaţionale vor beneficia de creşteri salariale reale de 5,7%. Aceste majorări reprezintă cel mai mare nivel de creştere de salarii din Europa Centrală şi de Est.

Spre deosebire de ţara noastră, unde salariile vor creşte cu procentul anunţat mai sus, în Polonia creşterea reală estimată este de doar 3,8%, în Cehia de 2,2%, în Ungaria de 2,9%, iar în Bulgaria de 4,7%, scrie Ziarul Financiar. „Salariile din România cresc cu un ritm uşor mai mare decât în alte state din Europa Centrală şi de Est ca urmare a mai multor factori: economia a crescut mai rapid, iar nivelul salariilor este mai mic, mai ales pentru locurile de muncă care necesită calificare mai scăzută”, a explicat Harry Meintassis, Managing Partner al Korn Ferry Hay Group România.

Studiul Korn Ferry Hay Group privind creşterile salariale reale a fost realizat pe baza estimărilor de majorări de salarii ale angajatorilor (în special companii multina­ţio­nale), ajustate în funcţie de nivelul inflaţiei estimat de Eco­nomist Intelligence Unit - divizia de cercetare, analiză şi previziuni a publicaţiei The Economist.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-29

TAGURI: salarii, crestere, angajati, multinationale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...