2018-12-11 07:33


Criza, departe de mall-uri. România, pe locul trei în lume după numărul de retaileri care au intrat pe piaţă în 2010

 |  17:46
Criza, departe de mall-uri. România, pe locul trei în lume după numărul de retaileri care au intrat pe piaţă în 2010

România se plasează pe locul trei la nivel mondial în topul ţărilor cucele mai multe branduri de retail nou-intrate pe piaţă în 2010, potrivit unuistudiu al CB Richard Ellis, la care au participat peste 300 de retaileri din 73de state.

"India şi Turcia se plasează înaintea României,în condiţiile în care cererea internă din partea nou formatei clase de mijloceste în continuă creştere. Ţări precum Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Irlandasau Belgia se plasează pe poziţii similare cu România", se arată înstudiu.

Astfel, India a atras opt noi retaileri, Turcia şaptebranduri, în timp ce ocupantele locului trei, inclusiv România, câte şase jucătoriinternaţionali de pe piaţa de retail.

Totodată, România se plasează pe locul 33 din cele 73de ţări analizate în ceea ce priveşte prezenţa comercianţilor internaţionali.Dintre aceştia, cel mai bine reprezentaţi sunt comercianţii din sectorul fashion&denim,urmaţi de cei cu domenii de activitate specifice.

"Chiar dacă am asistat la o întărire a prezenţeicomercianţilor de lux în ultimele 12-18 luni, în continuare există loc pentruexpansiune, în condiţiile în care doar 7% din aceasta categorie de comercianţianalizaţi sunt prezenţi şi în România", spun reprezentanţii CBRE România.

Francizele reprezintă o metodă de operare desîntâlnită în România, astfel că 56% din comercianţi se extind prin acestsistem, pondere care este în scădere faţă de anii trecuţi. “Anumite companii-mamă au fost nevoite, în ultimele 12-18 luni,să preia activitatea francizorului din cauza rezultatelor financiare rezultate.În multe din cazuri însă, marile corporaţii aleg să intre direct în piaţă, nuprin francizori, aşa cum este cazul unor nume importante în România precumH&M, Inditex, C&A, New Yorker", se mai precizează în comunicat.

În topul mondial al ţărilor cu cea mai bunăprezenţă a comercianţilor internaţionali conduce Marea Britanie, cu unprocentaj de 58%, urmată de Emiratele Arabe Unite (54%) şi SUA (50%).

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...