2018-12-10 09:23


Criza economică va mai dura 2-5 ani, cred cei mai mulţi români

 |  16:01
Criza economică va mai dura 2-5 ani, cred cei mai mulţi români
Peste jumătate dintre români se aşteaptă ca actualacriză economică să continue încă 2-5 ani şi 92% din populaţie anticipeazăcreşteri de preţuri în acest an, potrivit unui studiu realizat de firma decercetare a pieţei ISRA Center.ătate dintre români se aşteaptă caactuala criză economică să continueă 2-5 ani. Locuitorii din Muntenia sunt ceimai emişti (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto) "Încrederea românilor din mediul urban înredresarea economică este destul de scăzută. Majoritatease aşteaptă la creşteri de preţuri în 2011 (92%). În acelaşi timp, mai mult dejumătate dintre ei (56%) estimează o durată a crizei economice de încă 2-5 ani.Există şi o categorie a «pesimiştilor extremi», care consideră că durata crizeiva fi mai mare de 5 ani (10% din locuitorii oraşelor peste 50.000 delocuitori). În schimb, doar 5% sunt optimişti, spunând că văd ieşirea Românieidin criza economică în mai puţin de un an", se arată în studiu.

Locuitorii din Muntenia sunt cei maipesimişti, atât înceea ce priveşte durata crizei economice, cât şi aşteptările legate decreşterea preţurilor. La polul opus se situează persoanele din Moldova, maiîncrezătoare în situaţia economică.

"Interesanteste că nu se observă diferenţe în ceea ce priveşte încrederea în viitor înfuncţie de venitul participanţilor la studiu. Atât cei cu venituri mai reduse,cât şi cei cu venituri mai mari sunt aproape la fel de puţin încrezători înceea ce priveşte situaţia economică a ţării", precizează ISRA Center.

Dintrecei care au participat la studiu, 92% consideră că în acest an vor avea locmajorări de preţuri.

Studiulmai relevă că majoritatearespondenţilor se aşteaptă la amplificarea acţiunilor de marketing,cum ar fi un număr mai mare de reclame, de promoţii sau oferte speciale, lalansarea de ambalaje mai mici pentru produsele de larg consum, dar nu şi lacreşterea diversităţii produselor pe piaţa românească.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...