2017-01-18 10:24

ECONOMIE


Croitoru (BNR): Obiectivul de aderare a României la euro în 2015 este unul intern

 |  16:35
Croitoru (BNR): Obiectivul de aderare a României la euro în 2015 este unul intern

Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, a declarat sâmbătă că obiectivul de aderare la euro în 2015 este unul intern, care spune că România este hotărâtă să continue reformele şi că este necesară menţionarea publică a acestui obiectiv, a transmis NewsIn.

"Este necesară menţionarea publică a acestui obiectiv (de aderare la zona euro în 2015, n.r.). El este un obiectiv intern. În general, intrarea în zona euro trebuie să fie un obiectiv comun al României şi al celeilalte părţi. Ăsta e un obiectiv intern, el înseamnă că el spune: noi suntem hotărâţi să continuăm aceste reforme care duc şi spre euro dacă le continuăm, pentru că avem nevoie de ele", a precizat Croitoru.

Potrivit acestuia, "menţinerea unui obiectiv în discurs legat de anul 2015 este necesar şi din perspectiva faptului că noi, spre deosebire de alte ţări precum Marea Britanie sau Danemarca am primit, atunci când am intrat în Uniunea Europeană, o amânare legată de acest obiectiv, nu este stabilit exact când, dar noi avem această preocupare în continuare".

Croitoru a mai menţionat că, dacă zona euro continuă să se deprecieze suficient de puternic, va apare şi întrebarea "dacă noi mai vrem să mai adoptăm o monedă care nu are şanse reale".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image